ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανοικτό εργοτάξιο» η Πάφος, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

«Ανοικτό εργοτάξιο» η Πάφος, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

«Ανοικτό εργοτάξιο» χαρακτήρισε την Πάφο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του και για το έργο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς που «μετά από δεκαετίες γίνεται πράξη».


Ο κ. Νεοφύτου πραγματοποίησε την Κυριακή περιδιάβαση στο κέντρο της Πάφου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο της πόλης, Φαίδωνα Φαίδωνος, και επισκέφτηκε τον χώρο όπου υλοποιούνται τα έργα για τις υποδομές αστικών συγκοινωνιών.

Στις δηλώσεις του, ανέφερε πως ήταν το 2001, όταν, ως τότε Υπουργός Συγκοινωνιών, έδωσε οδηγίες με σύμβαση BOT (Κατασκευή, Λειτουργία και Μεταβίβαση) «να βγούμε για τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς για να ολοκληρωθεί το εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων».

«Αν και πέρασαν είκοσι χρόνια, το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα» είπε, προσθέτοντας πως το χρωστούσε η Πολιτεία στην Πάφο. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα έργα που εκτελούνται στην Πάφο συνδέονται με τον σχεδιασμό του εθνικού αυτοκινητοδρόμου.

Με αφορμή την παρουσία τοθ στην Πάφο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σημείωσε πως θυμήθηκε τις ρίζες του, αλλά και νιώθει διπλά περήφανος ως Κύπριος, αλλά και ως Παφίτης, όταν βλέπει ότι η Πάφος άλλαξε. 

«Είμαι κατενθουσιασμένος» συνέχισε ενώ παράλληλα συνεχάρηκε τον Δήμαρχο Πάφου, τους συνεργάτες του και όλο το δημοτικό συμβούλιο Πάφου από όλα τα κόμματα. Είναι μια απόδειξη, όπως είπε, ότι «με συνεργασία, όταν υπάρχει θέληση και πείσμα από τον μπροστάρη, όπως είναι ο Δήμαρχος Πάφου, υπάρχει σύμπνοια και κοινή στόχευση, έχουμε αποτελέσματα». 

Ακολούθως, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στα αισιόδοξα μηνύματα που απορρέουν από την αλλαγή της Πάφου, αλλά και της Κύπρου, δηλώνοντας πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Εκτίμησε πως κάθε φορά που ο λαός μας είχε να αντιμετωπίσει δυσκολίες, έβρισκε τις δυνάμεις και έβγαινε με πείσμα πάντα πιο δυνατός. 

Επεσήμανε ακόμη πως και οικονομικά θα έρθουν καλύτερες μέρες και πως σημαντικός αριθμός τουριστών θα επισκεφτεί τον τόπο μας. Γιατί όπως εξήγησε, το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρεί και μέχρι τον Ιούνιο «το 60% των ενηλίκων θα έχει εμβολιαστεί, και θα είναι πανέτοιμη η Κύπρος και ιδιαίτερα η Πάφος να δεχτεί τους ξένους τουρίστες».
 
Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος  ανέφερε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου του ΔΗΣΥ πως έδειξαν στον κ. Νεοφύτου το πως ο Δήμος Πάφου έχει αξιοποιήσει τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια της προγραμματικής περιόδου 2014- 2020, αλλά και κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα, συνέχισε, πολλά έργα έχουν γίνει με εξοικονομήσεις και με πόρους από τους ίδιο τον Δήμο. 

Ο Δήμος Πάφου, συνέχισε, μέσα από μια συνετή διαχείριση των οικονομικών του αλλά και με γρήγορη και σωστή ωρίμανση πολλών έργων - τα οποία έργα το ένα ήταν συμπληρωματικό του άλλου - έφτασε στο σημείο ώστε όλα αυτά τα έργα να «έχουν συμπληρώσει μια εικόνα και μια λειτουργικότητα στο εμπορικό κέντρο και στο ευρύτερο κέντρο της πόλης που θα είναι ίσως ο σημαντικότερος μοχλός πραγματικής επανεκκίνησης του κέντρου της πόλης μετά από δεκαετίες».

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως ένα από τα σημαντικότερα έργα είναι οι υποδομές αστικών συγκοινωνιών, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης. Την ίδια στιγμή, ο κ. Φαίδωνος ανακοίνωσε πως πολύ συμβολικά από το χώρο των αστικών συγκοινωνιών θα αναχωρούν πλέον οι συγκοινωνίες και οι υπεραστικές συγκοινωνίες.

Αναφορά έκανε και στο έργο της κατασκευής του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, σημειώνοντας πως είναι ένα «σημαντικότατο έργο στην Επαρχία Πάφου». Αναγνωρίζουμε, είπε ότι ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς είναι αυτός που θα δώσει βάθος στην πόλη της Πάφου. Πρόσθεσε πως το γεγονός ότι όσοι επισκέπτονται την πόλη της Πάφου θα μπορούν πολύ γρήγορα και με ασφάλεια να μεταβαίνουν στο τουριστικό θέρετρο της Επαρχίας Πάφου, που είναι η Πόλης Χρυσοχούς και ο κόλπος Πόλης Χρυσοχούς, είναι πολύ σημαντικό. Επιπρόσθετα απέδωσε τα εύσημα, σε αυτούς που αγωνίστηκαν εδώ και πολλά χρόνια για να γίνει αυτός ο δρόμος και στην Κυβέρνηση η οποία «έκανε πράξη αυτό που για δεκαετίες δεν υλοποιείτο».

Ο Δήμαρχος Πάφου συμπλήρωσε πως το έργο του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς θα συνδέεται και με το έργο του Δήμου Πάφου, που αφορά την ανάπλαση της Λεωφόρου Ελλάδος. «Το ένα κουμπώνει στο άλλο και έτσι δημιουργείται μια εικόνα ανάπτυξης και προόδου για την πόλη και Επαρχία Πάφου» κατέληξε. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top