Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Μπάιντεν για πανδημία και περιφερειακά θέματα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Μπάιντεν για πανδημία και περιφερειακά θέματα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα προγράμματα εμβολιασμού των χωρών τους. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον τόνισε ότι η παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια θα είναι το κλειδί στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Οι ηγέτες συμφώνησαν στην κρισιμότητα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής στην επανοικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου μετά από την πανδημία, ένα σύνθημα που μοιράζονται οι δύο τους. 

Συζήτησαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ουϊγούρων στην Κίνα, καθώς και η ειρηνευτική συμφωνία στη Β. Ιρλανδία μετά από το Brexit, την οποία ξαναδεσμεύθηκαν να προστατεύσουν.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Αμερικανό Πρόεδρο στη σύνοδο του G7 στην Κορνουάλη τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE