ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φ.Φαίδωνος: Οι αξίες του ελληνισμού είναι το 'φως' και το 'αλάτι' της Οικουμένης

Φ.Φαίδωνος: Οι αξίες του ελληνισμού είναι το 'φως' και το 'αλάτι' της Οικουμένης

Ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821,  φωταγώγησε  στις 18:30 το απόγευμα με την ελληνική σημαία και μορφές ηρώων του μεγάλου αγώνα της Παλιγγενεσίας το Δημοτικό Μέγαρο της πόλης και την πρόσοψη του νεοανακαινισμένου κτιρίου επί της κεντρικής πλατείας Κέννεντυ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως «οι Έλληνες της Πάφου γιορτάζουμε σήμερα τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας το 1821», προσθέτοντας πως, «τα μηνύματα τα οποία διαχρονικά στέλνει η Ελληνική Επανάσταση και οι αξίες οι οποίες εκπορεύονται από αυτήν την μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μετά από 400 χρόνια δουλείας να καταφέρουν να δημιουργήσουν ελληνικό κράτος συνεπαίρνουν ακόμη και σήμερα τους όπου γης Έλληνες».

Εμείς οι Έλληνες, συνέχισε ο κ. Φαίδωνος, όπου και αν βρισκόμαστε οφείλουμε τις επόμενες δεκαετίες να αξιοποιήσουμε αυτά τα μηνύματα και αυτές τις αξίες οι οποίες, όπως είπε, πηγάζουν από την Εθνική Παλιγγενεσία για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας για τους Έλληνες που έρχονται για την πατρίδα Κύπρο και για την πατρίδα Ελλάδα. 

Αλλά πρόσθεσε, «να υπηρετήσουμε και τις αξίες του ελληνισμού οι οποίες είναι πέρα από τα σύνορα είτε της Κύπρου είτε της Ελλάδος». 

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως αυτές τις αξίες που οι Έλληνες μέσα από το πέρασμα των αιώνων έχουν αναδείξει ως πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες οφείλουμε εμείς οι Έλληνες του σήμερα αλλά και οι Έλληνες που έρχονται με σεβασμό αλλά και ευθύνη έναντι των προγόνων μας, να τις μεταλαμπαδεύσουμε και να τις αναδείξουμε για όφελος όχι μόνο των Ελλήνων αλλά ολόκληρης της Οικουμένης. Αξίες είπε, πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η ελευθερία, οι έννοιες της ελευθερίας,  της δημοκρατίας, της πνευματικής ανάπτυξης των λαών και γενικά όλου του κόσμου. 

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως όπου και εάν βρισκόμαστε πρέπει να έχουμε ένα πράγμα υπόψη μας , ότι πάντα, όπως είπε, η ποιότητα κερδίζει την ποσότητα. 

Έστω συμπλήρωσε και εάν ήμασταν λίγοι αποδείξαμε στο πέρασμα των αιώνων ότι μπορούμε να στεκόμαστε στα πόδια μας και να συνεχίζουμε για 3.500 χρόνια και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. 

Είπε πως οι αξίες του ελληνισμού και των Ελλήνων θα παραμείνουν και για τους επόμενους αιώνες και τις επόμενες χιλιετηρίδες να φεγγοβολούν και να δίνουν νόημα και ουσία στην πορεία της ανθρωπότητας. Έτσι οι αξίες του ελληνισμού μπορεί κάποιος να πει, ότι είναι το φως και το αλάτι της Οικουμένης.   

Η  φωταγώγηση των κτιρίων θα  διαρκέσει μέχρι τις 23:00 το βράδυ και θα επαναληφθεί αύριο από τις 18:00 το  απόγευμα μέχρι τις 23:00 το βράδυ.
 
Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Πάφου αποτελεί  ελάχιστο φόρο τιμής της πόλης και των κατοίκων της προς όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, κατέληξε ο κ. Φαίδωνος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top