ΠΑΡΑ-THEMA

Γεγονός: «Ανακαλύψαμε» παπά στη Λ/σια που δεν είναι εναντίον στους gay και στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Γεγονός: «Ανακαλύψαμε» παπά στη Λ/σια που δεν είναι εναντίον στους gay και στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Βρέθηκε σήμερα το πρωί στην παρέα μας, συγκυριακά. Λόγω κοινών γνωστών. Ο ιερέας που νωχελικά έπινε το φραπέ του, έδειχνε να είναι προβληματισμένος για κάποιο λόγο.

Σαν δημοσιογραφικά δαιμόνια, δεν χάσαμε ευκαιρία και τον ρωτήσαμε, με όλη την ευγένεια και την διακριτικότητα που μας διακατέχει.

Ο παπάς, μεγάλης ενορίας, έξω όμως από την αστική περιοχή της πρωτεύουσας, γαλήνια, χωρίς να σηκώσει το βλέμμα του, μας εξομολογήθηκε πως μετά τη χθεσινή απόφαση για προώθηση στη Βουλή νομοσχέδιο σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης, βρίσκεται σε πολύ άβολη θέση.

Μας αποκάλυψε πως στο εξομολογητήριο του, έρχονται συχνά ομοφυλόφιλα ζευγάρια και με το πέρας του χρόνου, έχουν αναπτύξει πολύ φιλικές σχέσεις, πέρα από αυτήν του Πνευματικού –αμαρτωλού.

Κατόπιν μας εξήγησε πως δεν ξέρει ποιά στάση να κρατήσει δημόσια σε περίπτωση που το Σύμφωνο ψηφιστεί, γιατί ο ίδιος πιστεύει σθεναρά, πως ο καθένας δικαιούται να δεσμευτεί με τον τρόπο που επιθυμεί και με όποιον γουστάρει. Έχει δηλαδή αντίθετη άποψη με την πλειοψηφία των κληρικών και Συνοδικών.

Εξάλλου, μας είπε, το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι μια συμβολαιογραφική πράξη, που απλώς κατοχυρώνει τα δικαιώματα δύο συντρόφων που συζούν. Οικονομικές συμφωνίες δηλαδή μας είπε χαμογελώντας.

«Σίουρα το μυστήριο του γάμου, έτσι όπως το τελεί και τιμά η Εκκλησία,εν εντελώς κάτι διαφορετικό. Γιατί να χαλούμεν τες καρκιές μας ρε παιδιά και να κατζιωνούμαστε των πλασμάτων, που θέλουν να υπογράψουν ένα χαρτί για να μπορούν να ζήσουν πιο καλά;» είπε κι έφυγε.

Nakos.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top