ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσίασε η μεγαλοπρεπής παρέλαση για τα 200 χρόνια από το 1821 -ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντυπωσίασε η μεγαλοπρεπής παρέλαση για τα 200 χρόνια από το 1821 -ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε το πρωί η στρατιωτική παρέλαση με την οποία κορυφώθηκε ο εορτασμός για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης.


Τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν, πέρα από την Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλλης και η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί. Το «παρών» δίνουν ακόμη ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κ.α.

Δείτε ολόκληρη την παρέλαση 

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης και το γενικό πρόσταγμα του υποστράτηγου και διοικητή της σχολής Ευελπίδων Γεώργιου Κωστίδη. Στον χώρο προσήλθαν με βηματισμό οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων. «Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας» όπως ανέφερε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που μαζί με την επισμηνία Σοφία Κορμά είχαν επιφορτιστεί με την παρουσίαση της παρέλασης.

parelasi__1_
parelasi__2_
parelasi__3_
23963337
23963346
23963348
23963352
23965035
23965103

Μετά τους έφιππους πολεμιστές παρήλασαν Ελληνόπουλα, κορίτσια και αγόρια διάφορων ηλικιών, με παραδοσιακές στολές που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους για να ακολουθήσει τμήμα με τα λάβαρα και τις σημαίες της Επανάστασης και στη συνέχεια ο Ιερός Λόχος, σώμα που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και στα χρόνια της Επανάστασης επάνδρωσαν εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών της Μολδοβλαχίας.

Τη σκυτάλη πήραν κατόπιν ουλαμοί με ενδυμασίες από διάφορες περιοχές, ηπειρωτικές και νησιωτικές, της Ελλάδας. Το πρώτο μηχανοκίνητο τμήμα που παρήλασε στην λεωφόρο Αμαλίας ήταν αυτό της Στρατονομίας.

5269278
5269280





5269359
5269357
5269349

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top