ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υπενθυμίζει τα μέτρα που επιτρέπονται το Υπουργείο Υγείας - «Να αποφευχθεί επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης»

Υπενθυμίζει τα μέτρα που επιτρέπονται το Υπουργείο Υγείας - «Να αποφευχθεί επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης»

Με στόχο να αποφευχθεί επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα και να προχωρήσουμε στις επόμενες φάσεις της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών με προσοχή και ασφάλεια, χρειάζεται η συνεργασία και η εγρήγορση από ολόκληρη την κοινωνία.

Για να αποτραπεί η επαναφορά περιορισμών και να διατηρηθεί η επιδημιολογική εικόνα σε διαχειρίσιμα επίπεδα, υπενθυμίζονται τα ακόλουθα που είναι, μεταξύ άλλων, σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου:

  • Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που μπορούν να επισκέπτονται οικίες είναι τα τέσσερα (4) άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αρχίζει στις 11 το βράδυ και έχει ισχύ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.
  • Επιτρέπεται η πρόσβαση σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες, πλατείες και μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών με μέγιστο αριθμό συναθροιζόμενων τα έξι (6) πρόσωπα ανά ομάδα, ανεξαρτήτων ηλικίας.
  • Ο μέγιστος αριθμός πιστών κατά τον εκκλησιασμό ή/και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας είναι μέχρι 50 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών κατευθυντήριων οδηγιών.
  • Επιτρέπεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων και κηδειών με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα. Απαγορεύεται η διεξαγωγή γευμάτων ή/και δείπνων σε περιπτώσεις γάμων και βαφτίσεων.
  • Η λειτουργία όλων των ιδιωτικών φροντιστηρίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών κέντρων γίνεται με μέγιστο αριθμό τα πέντε (5) άτομα, περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή (4 μαθητές + 1 εκπαιδευτής).
  • Επιτρέπεται η λειτουργία υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων για ατομικές προπονήσεις, νοουμένου ότι οι προπονούμενοι δεν υπερβαίνουν τα πέντε (5) πρόσωπα, περιλαμβανομένου του προπονητή.
  • Στα μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου επιτρέπεται η ταυτόχρονη προπόνηση αθλητών/αθλητριών που δεν υπερβαίνουν τα πέντε πρόσωπα ανά ομάδα, περιλαμβανομένου του προπονητή. Ο συνολικός αριθμός προσώπων ανά αθλητική εγκατάσταση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 άτομα.
  • Επιτρέπεται η λειτουργία των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, νοουμένου ότι:
    • στις εγκαταστάσεις μέχρι 80 τ.μ. βρίσκονται μέχρι δύο (2), συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή,
    • στις εγκαταστάσεις πέραν των 80 τ.μ. και μέχρι 200 τ.μ. βρίσκονται μέχρι τρία (3) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή, και
    • στις εγκαταστάσεις ενιαίου χώρου πέραν των 200 τ.μ. βρίσκονται μέχρι πέντε (5) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top