ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Στόχος η συνέχιση αναβάθμισης φυσικού και δομημένου τοπίου και ευέλικτες πολιτικές για βιώσιμη ανάπτυξη

ΥΠΕΣ: Στόχος η συνέχιση αναβάθμισης φυσικού και δομημένου τοπίου και ευέλικτες πολιτικές για βιώσιμη ανάπτυξη

Στόχος είναι να συνεχιστεί η αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου τοπίου της χώρας μας και να προωθήσουμε απλοποιημένες και ευέλικτες πολιτικές, που θα συντελέσουν στις προσπάθειες μας για ανάκαμψη της οικονομίας και στη βιώσιμη ανάπτυξη, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη της τελετής απονομής βραβείων «Cyprus Architecture, Property & Interior Design Awards».

 
Ο κ. Νουρής είπε ότι το Υπουργείο, μέσα από τις αρμοδιότητες του - τα Σχέδια Ανάπτυξης, τα αναπτυξιακά  προγράμματα, αλλά και τα κίνητρα για την ανάπτυξη, που προωθεί δυναμικά τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί την αναπτυξιακή βάση και «δίνει ευκαιρίες για δημιουργία καινοτόμων και ποιοτικών αρχιτεκτονικών λύσεων, με βαρύτητα στην αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, στον προσδιορισμό ταυτότητας για τις σύγχρονες πόλεις μας».  
 
Αναφερόμενος στις απλοποιημένες και ευέλικτες πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αυτές είναι μεταξύ άλλων «η μεταρρύθμιση της πολιτικής αδειοδότησης, η οποία, πέραν από την επιτάχυνση των χρονοβόρων διαδικασιών, συμβάλλει και στην προώθηση της ανάπτυξης και στον εκσυγχρονισμό», αλλά και οι διευκολύνσεις στις υπηρεσίες για τα ακίνητα, όπου μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως είπε, «μειώνουμε τον αριθμό των ανέκδοτων τίτλων ιδιοκτησίας βοηθώντας την πρόοδο και την κινητικότητα στην αγορά».
 
Από την άλλη, συνέχισε, η υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου στεγαστικής πολιτικής, σε συνάρτηση με τα πολεοδομικά κίνητρα που παρέχουμε και τις δυνατότητες αύξησης των συντελεστών δόμησης, λειτουργούν προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της ποιότητας ζωής.
 
Σε σχέση με την τελετή απονομής βραβείων «Cyprus Architecture, Property & Interior Design Awards», ο κ. Νουρής είπε ότι αυτή δεν είναι απλά ένας έπαινος προς τους νικητές, αλλά «μια διαδικασία που συμβάλλει στην έμπνευση και τον εμπλουτισμό της δημιουργικότητας, στον ΄διάλογο΄ μεταξύ διαφορετικών προοπτικών, στη διαμόρφωση αξιών στον τομέα της αρχιτεκτονικής, της αισθητικής, της λειτουργικότητας, της προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, της ενεργειακής και βιοκλιματικής, οικονομικής και διαχρονικής απόδοσης».
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top