ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισηγήσεις ΠΟΕΔ σε Δρ. Τσιούτη σε συνάντησή τους με στόχο να μην ξανακλείσουν τα σχολεία

Εισηγήσεις ΠΟΕΔ σε Δρ. Τσιούτη σε συνάντησή τους με στόχο να μην ξανακλείσουν τα σχολεία

Εισηγήσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με στόχο τα σχολεία να μην ξανακλείσουν και να λειτουργήσουν σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας, έθεσε η ΠΟΕΔ στον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Κωνσταντίνο Τσιούτη, σε σημερινή τους συνάντηση.

 
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου είπε ότι η οργάνωση σήμερα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Κωνσταντίνο Τσιούτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την επαναλειτουργία των σχολείων.
 
«Όσον αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση θυμίζουμε ότι είναι κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ ανοικτά παραμένουν τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία της επαρχίας.  Ως ΠΟΕΔ είχαμε την ευκαιρία να υποβάλουμε ερωτήματα προς τον Δρ. Τσιούτη και να προβούμε σε εισηγήσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με στόχο τα σχολεία να μην ξανακλείσουν και να λειτουργήσουν σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», πρόσθεσε.
 
Συγκεκριμένα, συνέχισε η κα. Βασιλείου, η ΠΟΕΔ επανέλαβε την άποψη πως το έγκαιρο κλείσιμο μόνο των τμημάτων που έχουν κρούσματα ή/και σχολείων που παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, είναι αναγκαίο μέτρο ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού και κατ’ επέκταση το κλείσιμο σχολείων σε ολόκληρες επαρχίες.
 
«Επιπλέον, η ΠΟΕΔ έθεσε ξανά το ζήτημα της διεξαγωγής τεστ σάλιου στα παιδιά ως μέτρο μείωσης της μετάδοσης, τη χρήση μάσκας στα μεγάλα παιδιά του Δημοτικού, ειδικότερα όταν υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στη σχολική μονάδα, τη χρήση μονών θρανίων για αύξηση των αποστάσεων και φυσικά, ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός όσων εκπαιδευτικών το επιθυμούν. Ως ΠΟΕΔ τονίσαμε ότι, ο συνδυασμός των πιο πάνω μέτρων, θα βοηθούσε στην πράξη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας και παράλληλα, θα οδηγούσε στο κλείσιμο μόνο όσων  τμημάτων ή/και σχολείων χρειαζόταν», συμπλήρωσε.
 
Όπως είπε, ο Δρ. Τσιούτης ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις εισηγήσεις της ΠΟΕΔ εκεί και όπου χρειάζεται.
 
«Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας προς τον Δρ. Τσιούτη, ευελπιστούμε ότι τα σχολεία όλων των επαρχιών θα παραμείνουν ανοικτά με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών πάντα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», κατέληξε η κα. Βασιλείου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top