Προς παράταση του lockdown η Γερμανία

Προς παράταση του lockdown η Γερμανία

Παράταση του lockdown και αναβολή της προγραμματισμένης άρσης των μέτρων περιορισμού εξετάζουν Καγκελαρία και κρατίδια, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται.

Σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύος των αυστηρών μέτρων και αναβολή της σταδιακής άρσης τους, η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και πάλι οι εξωτερικοί χώροι εστίασης, καθώς και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, ενώ θα επιτρεπόταν ακόμη ακόμη η άθληση ομάδων σε ανοιχτό χώρο. Εάν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας ήταν από 50 έως 100, οι αποφάσεις αυτές θα αναθεωρούνταν.

Ο σχεδιασμός ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό, φαίνεται ότι τώρα επανεξετάζεται, με πιθανότερο σενάριο αυτό της παράτασης της ισχύουσας κατάστασης και μετά τις 28 Μαρτίου, λόγω τόσο της αύξησης των κρουσμάτων όσο και των προβλημάτων με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρει το Business Insider. Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν θα υπάρχει εγκαίρως επαρκής αριθμός «γρήγορων» τεστ για να στηρίξει το άνοιγμα.

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα ενημερώσει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης νέων εμβολίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE