Αρχή άρσης του lockdown στη Σκωτία από τις 2 Απριλίου

Αρχή άρσης του lockdown στη Σκωτία από τις 2 Απριλίου

Αίρεται στις 2 Απριλίου στη Σκωτία η εντολή προς τους πολίτες να μένουν σπίτι στο πλαίσιο του lockdown κατά του κορωνοϊού.

Το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου θα ακολουθήσει τρεις μέρες αργότερα, ανακοίνωσε στο τοπικό κοινοβούλιο Χόλιρουντ η Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον.

Αν και δήλωσε «πιο αισιόδοξη για την κατάσταση από όσο εδώ και πολύ καιρό», προειδοποίησε ενάντια στον εφησυχασμό.

Η εντολή για παραμονή στο σπίτι θα αντικατασταθεί από οδηγία για παραμονή εντός των ορίων της περιοχής του καθενός, ώστε να αποφεύγονται οι μη αναγκαίες μακρινές μετακινήσεις. Η κ. Στέρτζιον είπε ότι ελπίζει και αυτή η οδηγία να αρθεί μετά από τρεις εβδομάδες.

Στις 5 Απριλίου μαζί με τα εμπορικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν με προπαραγγελίες και παραλαβή, θα ανοίξουν τα κουρεία και τα κομμωτήρια, τα κέντρα κήπου, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα καταστήματα ειδών σπιτιού.

Επίσης, περισσότεροι φοιτητές θα επιτραπεί να επιστρέψουν στις σχολές τους.

Η έξοδος από το lockdown προσδιορίστηκε από την κ. Στέρτζιον για τις 26 Απριλίου, όταν η χώρα θα υπαχθεί στη λεγόμενη Βαθμίδα 3 των περιοριστικών μέτρων, μία βαθμίδα κάτω από το καθολικό απαγορευτικό.

Οι κοινωνικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο αναμένεται να επιτραπούν από τις 17 Μαΐου, με τέσσερα άτομα από δύο νοικοκυριά να μπορούν να συναντώνται.

Η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων υπολογίζεται ότι θα γίνει στο τέλος Ιουνίου.

 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.