Αρχή άρσης του lockdown στη Σκωτία από τις 2 Απριλίου

Αρχή άρσης του lockdown στη Σκωτία από τις 2 Απριλίου

Αίρεται στις 2 Απριλίου στη Σκωτία η εντολή προς τους πολίτες να μένουν σπίτι στο πλαίσιο του lockdown κατά του κορωνοϊού.

Το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου θα ακολουθήσει τρεις μέρες αργότερα, ανακοίνωσε στο τοπικό κοινοβούλιο Χόλιρουντ η Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον.

Αν και δήλωσε «πιο αισιόδοξη για την κατάσταση από όσο εδώ και πολύ καιρό», προειδοποίησε ενάντια στον εφησυχασμό.

Η εντολή για παραμονή στο σπίτι θα αντικατασταθεί από οδηγία για παραμονή εντός των ορίων της περιοχής του καθενός, ώστε να αποφεύγονται οι μη αναγκαίες μακρινές μετακινήσεις. Η κ. Στέρτζιον είπε ότι ελπίζει και αυτή η οδηγία να αρθεί μετά από τρεις εβδομάδες.

Στις 5 Απριλίου μαζί με τα εμπορικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν με προπαραγγελίες και παραλαβή, θα ανοίξουν τα κουρεία και τα κομμωτήρια, τα κέντρα κήπου, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα καταστήματα ειδών σπιτιού.

Επίσης, περισσότεροι φοιτητές θα επιτραπεί να επιστρέψουν στις σχολές τους.

Η έξοδος από το lockdown προσδιορίστηκε από την κ. Στέρτζιον για τις 26 Απριλίου, όταν η χώρα θα υπαχθεί στη λεγόμενη Βαθμίδα 3 των περιοριστικών μέτρων, μία βαθμίδα κάτω από το καθολικό απαγορευτικό.

Οι κοινωνικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο αναμένεται να επιτραπούν από τις 17 Μαΐου, με τέσσερα άτομα από δύο νοικοκυριά να μπορούν να συναντώνται.

Η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων υπολογίζεται ότι θα γίνει στο τέλος Ιουνίου.

 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE