ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάλι φταίνε οι απείθαρχοι Κύπριοι; Μήπως φταίει η μετάλλαξη; Ή μήπως φταίτε εσείς;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάλι φταίνε οι απείθαρχοι Κύπριοι; Μήπως φταίει η μετάλλαξη; Ή μήπως φταίτε εσείς;

Πισωγύρισμα λοιπόν, αύξηση ημερήσιων επιβεβαιωμένων περιστατικών, χαλαρώσεις που 'μπήκαν στο ψυγείο' και σχολεία που αντί να ανοίγουν... κλείνουν.

Γλυκόπικρη η γεύση που αφήνουν οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας αφού από τη μία γίνεται ένα μικρό βήμα για την επαναφορά στην -όποια- κανονικότητα (αλήθεια θυμάται κανείς πως είναι η ρημάδα η κανονικότητα;) ενώ από την άλλη η κατάσταση μπορεί εύκολα να μας προιδεάσει πως σε λίγο καιρό θα... μένουμε ξανά σπίτι.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μακαρί να βγω ψεύτης αλλά το μοτίβο είναι πλέον γνωστό, κάτι που παραδέχονται έμμεσα και μέλη της επιστημονικής ομάδας. 'Μένουμε σπίτι, πέφτουν τα κρούσματα, ανοίγουμε, κυκλοφορούμε, υπάρχει ξανά αύξηση' δήλωσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας κύριος Τσιούτης.

Αλήθεια, χρειάζονται ιδιαίτερες επιδημιολογικές γνώσεις για ν'αντιληφθεί κάποιος πως όταν παραμένουμε στα σπίτια μας τα κρούσματα μειώνονται; Ενώ μόλις υπάρξουν χαλαρώσεις τα κρούσματα εκτοξέυονται και φτου ξανά απ'την αρχή. 

Μαγκιά θα ήταν να συνδοιαστεί η όποια κανονικότητα με τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, όχι να μένουμε 3 μήνες στα σπίτια μας και να πανηγυρίζουμε για τη μείωση των κρουσμάτων. Αυτό όμως που δε χωράει το μυαλό μου, είναι η συνεχής αναφορά στην απειθαρχία και την κούραση των Κυπρίων. Πριν από ένα μήνα (και κάτι) άνοιξε ξανά το λιανικό εμπόριο, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Οι ίδιοι ειδικοί ανέμεναν μια αύξηση των περιστατικών και όμως περίπου 3 εβδομάδες μετά δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική έξαρση. Τώρα ξαφνικά με τα ημερήσια περιστατικά να ξεπερνούν τα 400 άρχισε πάλι η συζήτηση για την απειθαρχία, τη Λεμεσό που δε συμμορφώνεται, τον Κύπριο που κουράστηκε. Μετά ήρθε η βρετανική μετάλλαξη, εκεί οφείλεται η έξαρση στη Λεμεσό δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης. Για να τον 'αδειάσει' λίγο αργότερα η κυρία Κολιού λέγοντας 'Αν το πρόβλημα ήταν η μετάλλαξη δε θα έμενε μόνο στη Λεμεσό'.

Τι να πιστέψουμε τελικά; Τι φταίει; Δεν έχετε κάνει λάθη εσείς; Δεν έχουμε στερηθεί σχεδόν τα πάντα, θεμελιώδεις ελευθερίες, πρόσωπα και πράγματα της καθημερινότητας μας; Και στο τέλος φταίμε πάλι εμείς; Ή μήπως η μετάλλαξη; Ή μήπως εσείς; 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top