Τουρκία: Σχεδόν 15.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 66 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Τουρκία: Σχεδόν 15.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 66 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Η Τουρκία κατέγραψε 14.941 νέα κρούσματα του Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, την υψηλότερη αύξηση από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη μερική χαλάρωση των μέτρων.

Τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η αύξηση αυτή αποδίδεται από τις αρχές στις νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των σχολείων, των καφενείων και των εστιατορίων την περασμένη εβδομάδα, ενώ χαλάρωσε και το λοκντάουν κάθε Σαββατοκύριακο, αφού ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είχε πέσει κάτω από τις 10.000. Οι θάνατοι από τον Covid-19 έφτασαν τους 29.356 αφού άλλοι 66 άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων. Τα κρούσματα συνολικά ανέρχονται σε 2.850.930.

Μέχρι σήμερα στην Τουρκία έχουν χορηγηθεί περίπου 10,87 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης που ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου. Πάνω από 7,88 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μία δόση και σχεδόν 2,99 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinovac Biotech. Η Άγκυρα ελπίζει ότι θα εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE