Καραγιάννης: Πότε επαναλειτουργούν μουσικοχορευτικά κέντρα – Αν δούμε αυτόν τον αριθμό κρουσμάτων πάμε σε αυστηρότερα μέτρα

Καραγιάννης: Πότε επαναλειτουργούν μουσικοχορευτικά κέντρα – Αν δούμε αυτόν τον αριθμό κρουσμάτων πάμε σε αυστηρότερα μέτρα

Σε ορθή κατεύθυνση είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σύμφωνα με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη. Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας, ανέφερε πως συμφωνεί τόσο με το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, όσο και για την αναβολή ανοίγματος των Γυμνασίων.

Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε: «Οι αρχικές συζητήσεις, ήθελαν να ανοίγουν και εσωτερική χώροι εστίασης, ωστόσο φαίνεται πως πάρθηκαν σωστές αποφάσεις, καθώς για την ώρα είναι αρκετό να συναθροίζονται μόνο σε ανοικτούς χώρους, καθώς είναι πιο μειωμένη η μεταδοτικότητα».

Σε ό,τι αφορά των αριθμό SMS, που παραμένει δυο ο κύριος Καραγιάννης σημείωσε πως η αρχική σκέψη ήταν να γίνουν τουλάχιστον τρία, ωστόσο δεν υλοποιήθηκε: «Με δυο SMS κερδίζουμε χρόνο για περιορισμό των συναθροίσεων. Σίγουρα πολλοί οι οποίοι θα θέλουν να βγουν έξω το βράδυ θα φυλάξουν το ένα SMS και με αυτό τον τρόπο δεν θα μετακινούνται άσκοπα»

«Τουλάχιστον για δυο εβδομάδες θα μας συντροφεύουν τα SMS, αν καταφέρουμε να ρίξουμε τα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες, τότε πιθανόν να φύγουν εντελώς τα SMS και να επιστρέψουμε σε ελεύθερη διακίνηση», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση προς τον κύριο για το τι θα γίνει σε περίπτωση που εκτοξευθούν περισσότερο τα κρούσματα απάντησε: «Για να επιστρέψουμε σε πισωγύρισμα πρέπει να έχουμε πέραν των 600 κρουσμάτων, αν σταθεροποιηθεί η κατάσταση θα προχωρήσουμε και σε άλλες χαλαρώσεις

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία των μουσικοχορευτικών κέντρων – τα οποία παραμένουν κλειστά από πέρυσι - αναφέροντας πως θα χρειαστεί περάσει ακόμα λίγο χρονικό διάστημα για να μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, αλλά όπως υπογράμμισε δεν είμαστε πολύ μακριά.

«Φαντάζομε ότι στους καλοκαιρινούς μήνες, ίσως να επιτραπεί και η επαναλειτουργία μουσικοχορευτικών κέντρων, με περιορισμούς αρχικά, αλλά αυτό πρέπει να μας το επιτρέψει ο καιρός. Σίγουρα θα βοηθήσει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού μέχρι τότε.»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE