Υπ. Μεταφορών: Σε καραντίνα 3 ημερών όσοι Κύπριοι έρχονται χωρίς τεστ PCR από χώρες της Κόκκινης κατηγορίας

Υπ. Μεταφορών: Σε καραντίνα 3 ημερών όσοι Κύπριοι έρχονται χωρίς τεστ PCR από χώρες της Κόκκινης κατηγορίας

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι, όσοι Κύπριοι πολίτες και νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία ταξιδεύουν από χώρα η οποία έχει ταξινομηθεί στην Κόκκινη Κατηγορία, δεν προσκομίσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR η οποία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν την αναχώρησή τους, θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν για περίοδο 3 ημερών. 

Σε αυτή την περίπτωση, για να τερματιστεί ο αυτοπεριορισμός τους θα πρέπει, πέραν από την εργαστηριακή εξέταση PCR που θα πραγματοποιηθεί κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, να προβούν σε νέα εργαστηριακή ανάλυση PCR, 3 ημέρες μετά την άφιξή τους στην Κύπρο με αρνητικό αποτέλεσμα, και να το αποστέλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Για διευκόλυνση των πολιτών, ούτως ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν τον αυτοπεριορισμό, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συστήνει στους Κύπριους πολίτες και νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία που προτίθενται να ταξιδέψουν από χώρα η οποία έχει ταξινομηθεί στην Κόκκινη Κατηγορία, όπως προβούν σε εργαστηριακή ανάλυση PCR, εντός 72 ωρών πριν την αναχώρησή τους προς την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι, όλοι οι επιβάτες που φθάνουν από χώρες της Κόκκινης Κατηγορίας προβαίνουν σε εργαστηριακή ανάλυση PCR κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 17 Φεβρουαρίου 2021, όσοι επιβάτες φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021, θα παραμένουν σε χώρους που θα υποδείξει η Κυπριακή Δημοκρατία για περίοδο 7 ημερών και το σχετικό κόστος θα αναλάβει το κράτος.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE