Σε αναβρασμό βρίσκεται η επιδημιολογική ομάδα μετά την αύξηση των κρουσμάτων, λίγες μέρες πριν το προγραμματισμένο… unlock.
Η βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού, αλλά και ανυπακοή στα υφιστάμενα μέτρα που δείχνει μία μικρή μερίδα των πολιτών, φαίνεται να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράταση των μέτρων για μία ή δύο εβδομάδες.
Στο Προεδρικό επιθυμούν διακαώς το άνοιγμα της εστίασης και κατ επέκταση της οικονομίας, αφού οι αντιδράσεις είναι πολλές και κινδυνεύουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, μέλη της επιδημιολογικής ομάδας πρότειναν το «πάγωμα» της χαλάρωσης, αφού όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά «Ποιο το νόημα αποκλιμάκωσης των μέτρων, από τη στιγμή που θα χρειαστεί να επιστρέψουμε στα ίδια»;
Μέσα σε 10 μέρες διπλασιάστηκε ο αριθμός των νοσηλευομένων, ενώ το 70% προέρχεται από την επαρχία Λεμεσού.
Και μπορεί στη Λεμεσό τα κρούσματα να έχουν χτυπήσει «κόκκινο», όμως ο Υπουργός Υγείας φαίνεται να απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εισήγηση ή σκέψη για τοπικό lockdown στη συμπρωτεύουσα. Είναι νωπές οι μνήμες από τις αντιδράσεις των Λεμεσιανών από τα προηγούμενα μέτρα.
Από την άλλη η επιδημιολογική εικόνα στις υπόλοιπες περιοχές παραμένει σταθερή και σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι βρίσκεται η Λεμεσός. Θα ήταν προκλητικό για κάποιους να υπάρξει στοχευμένη χαλάρωση σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο, ενώ η Λεμεσός δίνει τη δική της μάχη.
Ως εκ τούτου, η 16η Μαρτίου που θα περιλάμβανε άνοιγμα των χώρων εστίασης, επιστροφή μαθητών, χαλαρώσεις στις συναθροίσεις και αλλαγή της ώρας του κέρφιου, φαίνεται -όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες- πως δεν θα μας φέρει τα ευχάριστα νέα που περιμέναμε.
Εν αναμονή των ανακοινώσεων λοιπόν…
Τ.Θ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί: Πώς απαντούν στο ενδεχόμενο για επ’ αόριστον απεργία - Δείτε βίντεο
• Ανάλυση: Οι επιπτώσεις των αλυσιδωτών απεργιών στην κυπριακή οικονομία – Οικονομολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις