ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άτοπη οποιαδήποτε προσπάθεια διασύνδεσης του μεταναστευτικού με το εθνικό θέμα, απαντά ο Β.Παπαδόπουλος στο ΑΚΕΛ

Άτοπη οποιαδήποτε προσπάθεια διασύνδεσης του μεταναστευτικού με το εθνικό θέμα, απαντά ο Β.Παπαδόπουλος στο ΑΚΕΛ

Η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου, προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα, αυτό της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο εξελίσσεται, δυστυχώς, σε τεράστιο πρόβλημα, καθώς οι άτυποι μετανάστες και οι αιτητές πολιτικού ασύλου έφτασαν στο 4% του πληθυσμού της χώρας μας, ενώ οι ροές συνεχίζονται στοχευμένα από την Τουρκία, αναφέρει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 
Σε γραπτή του απάντηση στο ΑΚΕΛ για το θέμα, ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει ότι οι ροές αυτές ξεπερνούν τις δυνατότητες διαχείρισης τους από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
«Στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, πέραν των πολλών νομοθετικών και διοικητικών μέτρων που λήφθηκαν για να περιοριστεί τόσο ο χρόνος εξέτασης όσο και ο αριθμός αιτήσεων ασύλου, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα, ώστε να περιορίσει τις οργανωμένες από την Τουρκία ροές μεταναστών μέσω των κατεχομένων εδαφών μας, με κάποια ενισχυτικά μέτρα επιτήρησης σε συγκεκριμένο σημείο της γραμμής αντιπαράταξης».
 
Για αυτό τον λόγο, προσθέτει, λήφθηκε η απόφαση για την τοποθέτηση αποτρεπτικών για τη παράνομη διέλευση εγκαταστάσεων, κρίνοντας αυτό το μέτρο αναγκαίο.
 
Η οποιαδήποτε προσπάθεια διασύνδεσης του ζητήματος αυτού με το εθνικό θέμα είναι άτοπη και επιζήμια, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε πολύ νωρίτερα από την πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ για την άτυπη πενταμερή.
 
«Επισημαίνω ότι οι μετακινήσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από και προς τις ελεύθερες περιοχές ουδόλως εμποδίζονται αφού πραγματοποιούνται από τα σημεία διέλευσης».
 
Το ΑΚΕΛ, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, θα πρέπει να απαντήσει στον κυπριακό λαό αν θεωρεί σοβαρό ή όχι το πρόβλημα της αυξανόμενης ροής παράνομων μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές, αν θεωρεί πως οφείλει η Κυβέρνηση ή όχι να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση.
 
Κατανοεί τους κινδύνους και τις αυξανόμενες απειλές από τις ροές των άτυπων μεταναστών, διερωτάται ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στο ΑΚΕΛ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top