Κόψατε το κάπνισμα; 8 τρόποι για να αντέξετε χωρίς νικοτίνη

Κόψατε το κάπνισμα; 8 τρόποι για να αντέξετε χωρίς νικοτίνη

Αποφασίσατε να απαλλαγείτε από το τσιγάρο; Να το κόψετε και να ξεμπερδέψετε με την κακή αυτή συνήθειά σας, για να αποκτήσετε ξανά τη χαμένη υγεία σας; Τότε, αξίζετε ένα μεγάλο «μπράβο», αλλά και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αντεπεξέλθετε στο δύσκολο αγώνα σας.

Οι πρώτες ημέρες είναι πάντα δύσκολές, καθώς είναι οι ημέρες της αλλαγής και της προσαρμογής. Για να αντέξετε, λοιπόν, χωρίς νικοτίνη και να μην υποκύψετε στον εθισμό σας σε αυτήν, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα παρακάτω:

-Φροντίστε να βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια σας, ώστε η αναπνοή σας να είναι δροσερή για να καταπολεμήσετε την ανάγκη σας για τσιγάρο.

-Απασχολήστε το στόμα σας, μασώντας τσίχλες χωρίς ζάχαρη, πίνοντας τσάι ή χυμούς.

-Απασχολήστε τα χέρια σας, παίζοντας είτε με ένα κομπολόι, είτε με ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά, είτε με ένα μικρό μπαλάκι.

-Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.

-Ξεκινήστε γυμναστική, ώστε να έχετε ένα καλό κίνητρο να μείνετε «καθαροί» από τη νικοτίνη.

-Προτιμήστε να πηγαίνετε σε μέρη που το κάπνισμα απαγορεύεται.

-Μην ενδίδετε σε πιέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον σας, που μπορεί να μην παίρνουν στα σοβαρά τόσο την απόφασή σας, όσο και την προσπάθειά σας να κόψετε το κάπνισμα.

-Προετοιμαστείτε ψυχολογικά και εφοδιαστείτε με υπομονή για τα συμπτώματα της στέρησης από τη νικοτίνη, όπως οξυθυμία, άγχος, δυσκολία στη συγκέντρωση, διαταραχές στον ύπνο, αυξημένη όρεξη.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE