ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτυχημένη έκδοση ομολόγου ύψους 9 δισ. ευρώ από Κομισιόν, με λήξη τον Ιούνιο του 2036

Επιτυχημένη έκδοση ομολόγου ύψους 9 δισ. ευρώ από Κομισιόν, με λήξη τον Ιούνιο του 2036

Ομόλογο μίας δόσης, ύψους 9 δισ. ευρώ, με λήξη τον Ιούνιο του 2036, στο πλαίσιο του προγράμματος EU SURE, για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων, εξέδωσε με επιτυχία η Κομισιόν.


Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για την 5η έκδοση ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος και τη 2η εντός του 2021. Το ομόλογο προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών, που είχε ως αποτέλεσμα πολύ ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης, οι οποίοι μετακυλίονται απευθείας στα κράτη μέλη της Ε.

Το 15ετές ομόλογο υπερκαλύφθηκε σχεδόν 10 φορές. Τιμολογήθηκε με απόδοση 0,228% . "Το έντονο ενδιαφέρον για αυτό το νέο, μακροπρόθεσμο 15ετές ομόλογο καταδεικνύει το βάθος και την ποικιλομορφία της στήριξης των επενδυτών προς την Κομισιόν ως δανειολήπτη", αναφέρει η Κομισιόν. "Το επίτευγμα αυτό κατέστη δυνατό στο πλαίσιο της πρόσφατης αστάθειας στις κεφαλαιαγορές, αλλά και αυξανόμενων επιτοκίων διεθνώς", σημειώνεται.

Μέχρι στιγμής, έπειτα από τις τέσσερις πρώτες εκδόσεις, δεκαπέντε κράτη μέλη της ΕΕ έχουν λάβει περίπου 53,5 δισ. ευρώ σε δάνεια αντιστήριξης στο πλαίσιο του SURE. Μετά τη σημερινή πράξη, δεκαέξι κράτη μέλη θα έχουν λάβει συνολικά 62,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του SURE.

Καθ` όλη τη διάρκεια του 2021, η Κομισιόν θα επιδιώξει να αντλήσει επιπλέον 25 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγων EU SURE.

Αργότερα εντός του τρέχοντος έτους, η Κομισιόν αναμένεται επίσης να δρομολογήσει τον δανεισμό στο πλαίσιο του NextGenerationEU, του μέσου ανάκαμψης με προϋπολογισμό 750 δισ. ευρώ (σε τιμές του 2018, περίπου 800 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές), ώστε να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας πιο πράσινης, πιο ψηφιακής και πιο ανθεκτικής Ευρώπη.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top