Πρώτες κυρώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν εις βάρος Ιρανών αξιωματούχων

Πρώτες κυρώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν εις βάρος Ιρανών αξιωματούχων

Η αμερικανική κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, που δηλώνει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν, ανακοίνωσε τις πρώτες κυρώσεις της ενάντια σε Ιρανούς αξιωματούχους, στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Τα ήπια αυτά μέτρα αφορούν δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, για τους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ για το ρόλο τους σε σκληρές ανακρίσεις κρατουμένων.

«Σήμερα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, εκφράσαμε ξεκάθαρα την ανησυχία μας για τις καταχρήσεις για τις οποίες η ιρανική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη έναντι πολιτών της, συμπεριλαμβανομένης της άδικης κράτησης πάρα πολλών ανθρώπων, που κρατούνται σε άθλιες συνθήκες», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του. «Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλα τα κατάλληλα μέσα για να καταστήσουμε υπόλογους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν», είπε.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να επιστρέψει στην διεθνή συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν, από την οποία ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ. Προϋπόθεση που έχει θέσει η νυν αμερικανική κυβέρνηση είναι η Τεχεράνη να σεβαστεί επίσης τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με βάση τη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ψήφισε ο Χριστοδουλίδης για τον Πρόεδρο του EPP – Στο πλευρό του και ο Μητσοτάκης – Δείτε φωτογραφίες

Ψήφισε ο Χριστοδουλίδης για τον Πρόεδρο του EPP – Στο πλευρό του και ο Μητσοτάκης – Δείτε φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ψήφισε σήμερα για τον Πρόεδρο του EPP στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE