Πρώτες κυρώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν εις βάρος Ιρανών αξιωματούχων

Πρώτες κυρώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν εις βάρος Ιρανών αξιωματούχων

Η αμερικανική κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, που δηλώνει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν, ανακοίνωσε τις πρώτες κυρώσεις της ενάντια σε Ιρανούς αξιωματούχους, στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Τα ήπια αυτά μέτρα αφορούν δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, για τους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ για το ρόλο τους σε σκληρές ανακρίσεις κρατουμένων.

«Σήμερα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, εκφράσαμε ξεκάθαρα την ανησυχία μας για τις καταχρήσεις για τις οποίες η ιρανική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη έναντι πολιτών της, συμπεριλαμβανομένης της άδικης κράτησης πάρα πολλών ανθρώπων, που κρατούνται σε άθλιες συνθήκες», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του. «Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλα τα κατάλληλα μέσα για να καταστήσουμε υπόλογους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν», είπε.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να επιστρέψει στην διεθνή συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν, από την οποία ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ. Προϋπόθεση που έχει θέσει η νυν αμερικανική κυβέρνηση είναι η Τεχεράνη να σεβαστεί επίσης τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με βάση τη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE