Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αποτελούν πλέον το 70% των μολύνσεων στην Ιταλία

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αποτελούν πλέον το 70% των μολύνσεων στην Ιταλία

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αποτελούν πλέον περίπου το 70% των μολύνσεων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.


Παράλληλα, βάσει στοιχείων του ερευνητικού ιδρύματος Gimbe, όταν - τις αμέσως επόμενες ημέρες - αυξηθεί θεαματικά η χρήση της τηλεκπαίδευσης, δεν αποκλείεται να αρχίσουν να παρακολουθούν "μαθήματα εξ αποστάσεως" συνολικά εννέα στους δέκα Ιταλούς μαθητές.

Οι περιφέρειες που είναι πιθανό να αποφασίσουν άμεσα την ολική διακοπή των μαθημάτων μέσα στα σχολικά συγκρότημα είναι εκείνες με πρωτεύουσα την Ρώμη, το Τορίνο και την Βενετία.

Στο μεταξύ, η περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας (Λάτιο) έκανε γνωστό ότι από τα μέσα Μαρτίου, οι πολίτες στους οποίους έχουν χορηγηθεί και οι δυο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να τυπώνουν ηλεκτρονική βεβαίωση εμβολιασμού, η οποία θα είναι γραμμένη στα ιταλικά και στα αγγλικά.

Στην φάση αυτή, η βεβαίωση θα πιστοποιεί απλά ότι ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί, αλλά οι υπεύθυνοι της περιφέρειας του Λατίου ελπίζουν ότι στην συνέχεια θα μπορέσει να διευκολύνει και τις μετακινήσεις των πολιτών της, στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό.

Στη Ρώμη, τέλος, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι, εγκαινιάσθηκε ένα νέο, μεγάλο κέντρο εμβολιασμού, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σε εικοσιτετράωρη βάση, μόλις η αύξηση των προμηθειών των διαφόρων εμβολίων το επιτρέψει.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE