ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θα διαλέγουμε τους φίλους μας για καφέ ή φαγητό - Τι θα ισχύσει στη Λεμεσό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θα διαλέγουμε τους φίλους μας για καφέ ή φαγητό - Τι θα ισχύσει στη Λεμεσό

Στη σκιά της κρίσιμης συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με την Επιδημιολογική Ομάδα (ερχόμενη Τρίτη 9 Μαρτίου) βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα σενάρια των χαλαρώσεων. 

Η επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας έχει επιφέρει μερική αναστάτωση με τους ειδικούς να παρακολουθούν με προσοχή την κατάσταση ζητώντας πίστωση χρόνου μέχρι το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας για να σχηματίσουν μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα σε σχέση με την παρούσα κατάσταση.

Αυτοί που ανησυχούν ιδιαίτερα είναι οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης αφού αδημονούν εδώ και καιρό για το προδιαγραφόμενο άνοιγμα της 16ης Μαρτίου. Στο αισιόδοξο -και μέχρι στιγμής επικρατέστερο σενάριο- οι προαναγγελθείσες χαλαρώσεις θα ισχύσουν κανονικά καθώς καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ αναμένεται να σηκώσουν κανονικά ρολά.

Αυτό που φαίνεται να συζητείται για να δοθεί το πράσινο φως είναι το πρωτόκολλο με βάση το οποίο θα επαναλειτουργήσουν οι χώροι εστίασης αφού απαιτείται τεράστια προσοχή για να αποφευχθούν νέες εστίες διασποράς και μετάδοσης.

Για το λόγο αυτό στις πρώτες πρώιμες συζητήσεις τέθηκε επί τάπητος ο περιορισμός τόσο του μέγιστου αριθμού ατόμων που θα μπορεί να φιλοξενήσει το κάθε υποστατικό, αλλά και ο αριθμός ατόμων που θα μπορούν να καθίσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι. Το επικρατέστερο -για την ώρα- σενάριο κάνει λόγο για πλαφόν στα 4 άτομα ανά τραπέζι κάτι που σημαίνει πως... θα πρέπει να επιλέγουμε με προσοχή τους φίλους ή συγγενείς μας τουλάχιστον στο ξεκίνημα των εξόδων μας.

Μάλιστα προβάδισμα φαίνεται να παίρνει το άνοιγμα που θα αφορά μόνο τους εξωτερικούς χώρους των υποστατικών μετά από συστάσεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Όσον αφορά τη Λεμεσό -που συνεχίζει να βρίσκεται στο κόκκινο από πλευράς κρουσμάτων και θετικότητας- αυτό που απορρέει είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει οποιοσδήποτε περιορισμός από την υπόλοιπη χώρα, ούτε μέτρα τοπικού χαρακτήρα και οι όποιες χαλαρώσεις θα ισχύσουν οριζόντια για όλη την Κύπρο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE