ΠΑΡΑ-THEMA

Σας πήρε ο πόνος για τον διάολο και την Γιουροβίζιον - Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο

Σας πήρε ο πόνος για τον διάολο και την Γιουροβίζιον - Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο

Τεράστιος ντόρος έχει ξεσπάσει την τελευταία βδομάδα μετά την εξαγγελία του τραγουδιού "El Diablo" της Έλενας Τσαγκρινού που θα εκπροσωπήσει (;) τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον στην Ολλανδία.

Από υπογραφές για ακύρωση της ανάθεσης, ανάλυση των 'διαβολικών΄στίχων και ενός ακατανόητου συσχετισμού με σατανιστικές τελετές, μέχρι κοτζάμ ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα. Μπερδεύομαι, κοιτάζω το ημερολόγιο, Μάρτιος 2021.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Δε λέω, ωραία εποχή ο Μεσαίωνας αλλά παν αυτά παιδιά, πέρασαν. Ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον μπορεί να έχει αλλάξει χαρακτήρα και ταυτότητα και να έχει αλλοιωθεί διαμέσου των χρόνων. Από το καθαρά τραγουδιστικό κομμάτι που υπερείχε στην αρχή, την αξιολόγηση των φωνητικών ικανοτήτων αλλά και των τραγουδιών αυτό καθαυτόν, έχουμε περάσει στην εποχή της εικόνας.

Περισσότερη βαρύτητα δίνεται πλέον σε εικαστικά, εφέ, σκηνική παρουσία ενώ στροφή έχει γίνει την τελευταία 15ετία και στον αγγλικό στίχο αφού παλαιότερα πάμπολλες συμμετοχές επιθυμούσαν και συμμετείχαν με τραγούδια στη δική τους γλώσσα. Πάρτε παράδειγμα την παρουσία της -εντυπωσιακής- Ελένης Φουρέιρα που άγγιξε την πρωτιά και παρολίγον να φέρει τον διαγωνισμό στο... "Pavillion". Μια ελληνοαλβανίδα, ένα άσμα με αγγλοισπανικό στίχο που μιλούσε για... φωτιά. 

Ο διαγωνισμός έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτελεί ένα πανηγυράκι διασκέδασης ξεφεύγοντας μάλιστα από τα όρια της Ευρώπης. Μέχρι και η Αυστραλία συμμετέχει. Αυτό που δε μπορώ να κατανοήσω είναι η οργή και η αντιδράσεις με τη δικαιολογία ότι οι στίχοι και το νόημα του τραγουδιού δεν εκφράζουν κάποιους, προσβάλλουν την χριστιανοορθόδοξη πίστη μας και δε μπορούν να μας 'εκπροσωπήσουν' σε ένα τραγουδιστικό διαγωνισμό.

Μέχρι και απειλές για... κάψιμο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και προπηλακισμός δημοσιογράφου βγήκαν στο προσκήνιο. Αμ, ο Μητροπολίτης Μόρφου; 'Να δώσουμε την καρδιά μας στον δαίμονα λέει. Να ερωτευτούμε τον δαίμονα λέει. Και οι φωστήρες του ΡΙΚ που τους διόρισε η Κυβέρνηση, το επέλεξαν για να εκπροσωπήσει ποιον; Τη νήσο των Αγίων. Άκουσον άκουσον'. 

Πράγματι, άκουσον άκουσον. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που έχει καταφερθεί σωρηδόν εναντίον της ομοφυλοφιλίας, έχει χαρακτηρίσει ανοιχτά τον κορωνοιό 'ψευτοαρωστούλα', έχει καλέσει και παρακινήσει άπειρες φορές τον κόσμο να παραβιάσει τα διατάγματα και τους νόμους, ενώ αρνείται μέχρι και να πληρώσει το εξώδικο-χάδι των 300 ευρώ που του έχει επιβληθεί.

Και από πότε δηλαδή ερωτούμαστε όλοι για οτιδήποτε εκπροσωπεί την Κύπρο είτε στη Γιουροβίζιον είτε σε οποιοδήποτε διαγωνισμό στο εξωτερικό; Και ποιος είπε ότι πρέπει να σας αντιπροσωπεύει και να σας εκπροσωπεί; 

Μήπως με εκπροσωπούσε εμένα δηλαδή το δασύτριχο στήθος του Άντι Πολ φάτσα-φόρα με το τραγούδι 'Άννα Μαρία Λένα' το 1984; Ήταν και οι -εκπληκτικοί και αγαπημένοι για΄μένα- Minus One σατανιστές και μεταλάδες; 

Το εξοργιστικότερο όμως που μου προκαλεί οργή και συνάμα απογοήτευση είναι η εξαιρετικά επιλεκτική ευαισθησία, το μένος και το πάθος να πληγεί ένα τραγούδι όταν την ίδια ώρα συμβαίνουν σημεία και τέρατα με τους πρεσβευτές της Ορθοδοξίας να σφυρίζουν αδιάφορα. Ιερείς με ερωμένες, κατηγορίες για βιασμούς. Σιωπή. Μια απέραντη, σιωπή. Τόσο δυνατή που σε κουφαίνει.

Αντιληφθείτε πρώτα τι εστί καλός Χριστιανός, καλός άνθρωπος. Και προσπαθήστε να παραμείνετε στο είναι, και όχι στο φαίνεσθαι. Μόνο έτσι αυτή η ρημαδοκοινωνία θα γίνει καλύτερη.

ΥΓ Πλάκα πλάκα, περισσότερη απήχηση έχει ο διάολος της Τσαγκρινού από τον δαίμονα του Προέδρου Αναστασιάδη. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top