Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος
Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου.
Και όμως, στην πιο κακή σεζόν της Μπαρτσελόνα εδώ και χρόνια (από πολλές απόψεις), οι Μπλαουγκράνα μπορεί να την κλείσουν με έναν τίτλο, αφού πανηγύρισαν (δικαίως) την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.
Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό, η Μπάρτσα λύγισε την Σεβίλλη με 3-0 στο «Καμπ Νόου», ανέτρεψε το 2-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και, στον τελικό της 17ης Απριλίου που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της… Σεβίλλης, θα διεκδικήσει το 31ο Κύπελλο της ιστορίας της.
Οι Μπλαουγκράνα συνέχισαν με το… πόδι πατημένο στο γκάζι από τη νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» το Σάββατο (27/2) και κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ρόναλντ Κούμαν να παρατάσσει την ίδια διάταξη (3-5-2) και ενδεκάδα, αφού ο Πέδρι ξεπέρασε σε χρόνο – ρεκόρ τον τραυματισμό του.
Ο (μεταμορφωμένος προς το καλύτερο) Ουσμάν Ντεμπελέ, με καταπληκτικό σουτ, νίκησε στο 12′ τον Τόμας Βάτσλικ (πήρε την θέση του τραυματία Μπόνο κάτω από τα δοκάρια) και απέδωσε (ποδοσφαιρική) δικαιοσύνη για την Μπάρτσα, η οποία ήταν ανώτερη και, μάλιστα, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Μάρκος Ακούνια να διώχνει πάνω στη γραμμή ένα σουτ του Λιονέλ Μέσι.
Η Σεβίλλη, με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος και θεωρητικά πιο επιθετική διάθεση, ξεκίνησε με πίεση ψηλά, αλλά με το πέρασμα των λεπτών έπεσε και πάλι, χωρίς να γίνει απειλητική για την εστία του Μαρκ Αντρέ Τερ – Στέγκεν.
Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ανταγωνιστικοί, ο Κούμαν έκανε (άθελά του) κακό στην ομάδα του με την είσοδο του Αντουάν Γκριεζμάν, γιατί έφερε πίσω τον (πολύ δραστήριο) Ντεμπελέ και το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, δεν ερχόταν, με τον Τζόρντι Άλμπα να αγγίζει ένα φοβερό τέρμα, αλλά στο ανάποδο ψαλίδι του, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Αντ’ αυτού, μάλιστα, η Σεβίλλη έχασε μοναδική ευκαιρία για το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης, όταν κέρδισε πέναλτι σε φάουλ του Όσκαρ Μινγκέθα στον Γιουσέφ Εν-Νεσίρι. Ο Λούκας Οκάμπος, όμως, είδε τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν να αποκρούει την εκτέλεσή του, κρατώντας «ζωντανούς» τους γηπεδούχους (73′).
Σαν να μην φτάνει αυτό, μάλιστα, ο Φερνάντο αποβλήθηκε (ορθά) με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και, στο 94′, ο Ζεράρ Πικέ με κεφαλιά έστειλε το ματς και την υπόθεση πρόκριση στο έξτρα ημίωρο.
Στην παράταση και κόντρα σε δέκα, οι Μπλαουγκράνα «χτύπησαν» άμεσα με τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ ύστερα από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα (95′), για το 3-0 που έδινε πλέον την πρόκριση στην Μπάρτσα.
Η Σεβίλλη, ακόμα και με δέκα, τα έπαιξε όλα για όλα, διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για χέρι του Κλεμάν Λενγκλέ στην περιοχή (υπάρχει, αλλά βάσει κανονισμών δεν ήταν πέναλτι), η Μπάρτσα κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα με τραυματία τον Πικέ και βίωσε την πιο ευχάριστη βραδιά της φετινής σεζόν.
Αντίπαλος στον τελικό μια εκ των Λεβάντε ή Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι οποίες παίζουν απόψε (4/3, 22:00) στην έδρα της πρώτης, στην ρεβάνς του 1-1 στο «Σαν Μαμές».
The post Ημιτελικός-ΘΡΙΛΕΡ και ΗΡΩΙΚΗ πρόκριση για την Μπαρτσελόνα στον τελικό! appeared first on Thema Sports.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις