Η Interpol εξάρθρωσε δίκτυο εμβολίων «μαϊμού» - Κατασχέθηκαν 2.400 δόσεις

Η Interpol εξάρθρωσε δίκτυο εμβολίων «μαϊμού» - Κατασχέθηκαν 2.400 δόσεις

Περίπου 2.400 δόσεις ψεύτικων εμβολίων κατασχέθηκαν στη Νότια Αφρική, ενώ ένα δίκτυο εμβολίων μαϊμού εξαρθρώθηκε στην Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η Interpol, προειδοποιώντας ότι πρόκειται απλώς για "την κορυφή του παγόβουνου".


"Οι αρχές της Νοτίου Αφρικής κατάσχεσαν εκατοντάδες ψεύτικα εμβόλια κατά της Covid-19, έπειτα από ενημέρωση της Interpol, που προειδοποίησε για το γεγονός ότι τα εμβόλια θα αποτελέσουν πρωταρχικό στόχο των εγκληματικών δικτύων", διευκρίνισε ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας, με έδρα τη Λιόν.

Τρεις Κινέζοι υπήκοοι και ένας υπήκοος Ζάμπιας συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γκέρμιστον (επαρχία Γκαουτένγκ), η οποία επέτρεψε επίσης την ανακάλυψη "μιας μεγάλης ποσότητας παραποιημένων μασκών". Επιπλέον, η Ιντερπόλ συνέδραμε την Κίνα, όπου η αστυνομία "ταυτοποίησε ένα δίκτυο πώλησης ψεύτικων εμβολίων κατά της Covid-19 και έκανε έφοδο στις κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής, με αποτέλεσμα να συλλάβει 80 υπόπτους και να κατασχέσει περισσότερα από 3000 ψεύτικα εμβόλια από το σημείο".

"Αν και χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα, πρόκειται μονάχα για την κορυφή του παγόβουνου, αναφορικά με την εγκληματικότητα που σχετίζεται με τα εμβόλιο κατά της Covid-19", εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ, σε ένα δελτίο Τύπου.

Η Interpol προειδοποιεί εκ νέου έναντι των μη πιστοποιημένων εμβολίων που προτείνονται προς πώληση στο διαδίκτυο. "Κάθε εμβόλιο που προωθείται σε ιστότοπους ή στο darknet δεν είναι νόμιμο, δεν έχει δοκιμαστεί και ενδέχεται να είναι επικίνδυνο", τονίζει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE