Ρίχνει γέφυρες ο Ερντογάν: Η συνεργασία Τουρκίας και Γαλλίας έχει πολύ σοβαρή δυναμική

Ρίχνει γέφυρες ο Ερντογάν: Η συνεργασία Τουρκίας και Γαλλίας έχει πολύ σοβαρή δυναμική

Τουρκία και Γαλλία εργάζονται το τελευταίο διάστημα για την εξομάλυνση των διμερών τους σχέσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η προεδρία της γειτονικής χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημερώνει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε προς τον Εμανουέλ Μακρόν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει «πολύ σοβαρή δυναμική».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την οποία αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης στον Γάλλο ομόλογό του ότι ο διάλογος μεταξύ τους διαδραμάτιζε πάντα έναν σημαντικό ρόλο στις τουρκο-γαλλικές σχέσεις.

Η Άγκυρα ανταλλάσσει επανειλημμένως βέλη με το Παρίσι γύρω από τις πολιτικές για τη Συρία, τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο και άλλα ζητήματα, αλλά οι δύο νατοϊκοί σύμμαχοι ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι συνεργάζονται επί ενός οδικού χάρτη για τον εξομάλυνση των διμερών τους σχέσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημέρωσε τη Μελόνι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Οι κοινές ιδέες και το όραμα Κύπρου-Ιταλίας

Ενημέρωσε τη Μελόνι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Οι κοινές ιδέες και το όραμα Κύπρου-Ιταλίας

Στην ισχυρή κοινή επιθυμία των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ιταλίας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων ανάμεσα τους, εξέφρασαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρωθυπουργός της Ιταλίας κα Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη συνάντηση τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιηθεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλιδης στην Ιταλία.