Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Η απόφαση λαμβάνεται καθώς παραλλαγμένα στελέχη συμβάλλουν σε μια απότομη αύξηση των μολύνσεων στη χώρα, η οποία έχει κλείσει ήδη τα σύνορά της. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει επίσης στην κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία και να περιορίσει τις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών.
"Η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο να έχουμε όλοι λιγότερες επαφές", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν. "Ο καθένας τώρα έχει την ευκαιρία να επηρεάσει το πώς θα είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι".
Πολλές φινλανδικές περιοχές έχουν δει μια ταχεία αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με ξεσπάσματα σε σκιέρ στη Λαπωνία και εργαζομένους σε ναυπηγεία και εργοτάξια.
Η Φινλανδία, που είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν επηρεαστεί λιγότερο μέχρι τώρα από τον ιό, έχει καταγράψει 58.064 μολύνσεις και 742 θανάτους αφότου ξεκίνησε η πανδημία, με 210 ανθρώπους να νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις