Η κατάσταση με την πανδημία είναι πλέον τόσο ευμετάβλητη που με το παραμικρό μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, ή το χειρότερο.
Στην καμπή που βρισκόμαστε και έχοντας περάσει ένα σκληρό lockdown, στα ίσως πιο παράξενα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε όλους τους σκόπελους και τα εμπόδια των μέτρων αλλά και του εγκλεισμού.
Και εκεί που φτάσαμε να έχουμε καθημερινά καθοδική πορεία στον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών, ο βαθμός θετικότητας είχε μειωθεί και όλα έδειχναν μια επαναφορά στην -όποια- κανονικότητα τα πάντα μοιάζουν ρευστά και οριακά.
Έχοντας περάσει περίπου 3 εβδομάδες από το πρώτο άνοιγμα (της 8ης Φεβρουαρίου) όλα έμοιαζαν να κυλούν καλύτερα και του αναμενομένου αφού δεν παρατηρήθηκε επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα με την εκκίνηση λιανικού εμπορίου αλλά και εμπορικών κέντρων.
Μπαίνοντας στον Μάρτιο, με τα καιρικά φαινόμενα να βελτιώνονται όλοι ανέμεναν την επιστροφή στην κανονικότητα όμως κάτι τέτοιο φαίνεται πως δε θα γίνει ανώδυνα.
Εκεί που όλα έμοιαζαν να λειτουργούν υποδειγματικά στα σχολεία παρατηρούνται κατά κόρον ανακοινώσεις για κρούσματα και αλυσίδες μετάδοσης. Οι εργασιακοί χώροι αποτελούν τον νούμερο 1 κίνδυνο της διασποράς όπως διατυμπανίζουν και οι ειδικοί ενώ η κατάσταση στη Λεμεσό πάει να ξεφύγει με τις μέχρι στιγμής εκκλήσεις να μην αποδίδουν καρπούς.
Οι χαλαρώσεις λοιπόν περνούν στο παρόν στάδιο σε δεύτερη μοίρα αφού αποκλειστικός στόχος και σκοπός είναι να αποφευχθεί το πισωγύρισμα. Αυτό ακούγεται από επίσημα χείλη της επιστημονικής ομάδας αλλά και δια στόματος του ίδιου του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις