Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες δείχνει να ανησυχεί επιστημονική ομάδα και αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας.
Τα αυξημένα περιστάτικα (όχι τόσο αριθμητικά αφού διεξάγονται πολύ περισσότερες εργαστηριακές εξετάσεις καθημερινά) και οι διάφορες εστίες μετάδοσης -ιδιαίτερα σε εργασιακούς χώρους και σχολεία- φαίνεται να έχουν θορυβήσει τους ειδικούς που προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα.
Μπαίνοντας αισίως στην δεύτερη φάση αποκλιμάκωσης από σήμερα Δευτέρα, 1η Μαρτίου, τα χαμόγελα αισιοδοξίας για την τεράστια βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας μοιάζουν να δίνουν τη θέση τους στον προβληματισμό και την ανησυχία αφού Λεμεσός, εργασιακοί χώροι και σχολεία χτυπούν καμπανάκι.
Οι συνεχείς εκκλήσεις δείχνουν το μέγεθος της ανησυχίας με την επιστημονική ομάδα να προσπαθεί να προσθέσει νέα μέτρα και ελέγχους για να αποφευχθεί το πισωγύρισμα.
Σήμερα επιστρέφουν και οι υπόλοιποι μαθητές Λυκείου ενώ έστω και εν μέσω σκληρών περιορισμών σηκώνουν ρολά γυμναστήρια, φροντιστήρια, ωδεία αλλά και σχολές χορού.
Αυτό που συζητείται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα αφορά ενδεχόμενη καθυστέρηση στην αποκλιμάκωση των μέτρων με τον ορίζοντα της 16ης Μαρτίου να μοιάζει αβέβαιος και τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης να βρίσκονται στα όρια τους.
Η αύξηση ήταν αναμενόμενη όμως όχι σε τέτοιο σημείο, γεγονός που φάνηκε και μέσα από τις δηλώσεις των μελών της επιστημονικής ομάδας. Αλαλούμ επικρατεί με την υποχρεωτική δειγματοληψία και προσκόμιση αρνητικού τεστ από μαθητές σε σχολεία αφού οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 'άκυρο' από το Υπουργείο μετά τις αντιδράσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις