ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπλόκο στις χαλαρώσεις λόγω έξαρσης; - Σε αναμμένα κάρβουνα οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπλόκο στις χαλαρώσεις λόγω έξαρσης; - Σε αναμμένα κάρβουνα οι επιδημιολόγοι

Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες δείχνει να ανησυχεί επιστημονική ομάδα και αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας.

Τα αυξημένα περιστάτικα (όχι τόσο αριθμητικά αφού διεξάγονται πολύ περισσότερες εργαστηριακές εξετάσεις καθημερινά) και οι διάφορες εστίες μετάδοσης -ιδιαίτερα σε εργασιακούς χώρους και σχολεία- φαίνεται να έχουν θορυβήσει τους ειδικούς που προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα.

Μπαίνοντας αισίως στην δεύτερη φάση αποκλιμάκωσης από σήμερα Δευτέρα, 1η Μαρτίου, τα χαμόγελα αισιοδοξίας για την τεράστια βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας μοιάζουν να δίνουν τη θέση τους στον προβληματισμό και την ανησυχία αφού Λεμεσός, εργασιακοί χώροι και σχολεία χτυπούν καμπανάκι.

Οι συνεχείς εκκλήσεις δείχνουν το μέγεθος της ανησυχίας με την επιστημονική ομάδα να προσπαθεί να προσθέσει νέα μέτρα και ελέγχους για να αποφευχθεί το πισωγύρισμα.

Σήμερα επιστρέφουν και οι υπόλοιποι μαθητές Λυκείου ενώ έστω και εν μέσω σκληρών περιορισμών σηκώνουν ρολά γυμναστήρια, φροντιστήρια, ωδεία αλλά και σχολές χορού.

Αυτό που συζητείται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα αφορά ενδεχόμενη καθυστέρηση στην αποκλιμάκωση των μέτρων με τον ορίζοντα της 16ης Μαρτίου να μοιάζει αβέβαιος και τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης να βρίσκονται στα όρια τους. 

Η αύξηση ήταν αναμενόμενη όμως όχι σε τέτοιο σημείο, γεγονός που φάνηκε και μέσα από τις δηλώσεις των μελών της επιστημονικής ομάδας. Αλαλούμ επικρατεί με την υποχρεωτική δειγματοληψία και προσκόμιση αρνητικού τεστ από μαθητές σε σχολεία αφού οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 'άκυρο' από το Υπουργείο μετά τις αντιδράσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top