Η πρόσκληση Γκουτέρες για την πενταμερή έφτασε στον Τατάρ

Η πρόσκληση Γκουτέρες για την πενταμερή έφτασε στον Τατάρ

Η πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για την Κύπρο στο τέλος Απριλίου στη Γενεύη, έχει φτάσει στον Τ/κ ηγέτη, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση εκπρόσωπός του, Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ. Ντογρούγιολ αναφέρει ότι στην επιστολή Γκουτέρες σημειώνει πως στόχος της άτυπης διάσκεψης είναι να διαπιστωθεί εάν, για να μπορέσουν να αρχίσουν επίσημες διαπραγματεύσεις, υπάρχει ή όχι κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών.
 
Η εκπρόσωπος του Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι την θετική απάντηση του Τ/κ ηγέτη στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ θα μεταφερθεί στον κ. Γκουτέρες μέσω της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους στην Νέα Υόρκη, αύριο, 1η Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στρέφονται οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE