Η Ισπανία θα χορηγεί μία δόση εμβολίου στους κάτω των 55 ετών, που νόσησαν από Covid-19

Η Ισπανία θα χορηγεί μία δόση εμβολίου στους κάτω των 55 ετών, που νόσησαν από Covid-19

Η Ισπανία θα χορηγήσει μία μόνο δόση εμβολίου στους κάτω των 55 ετών, που έχουν ήδη μολυνθεί από την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της χώρας, στην τελευταία επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής εμβολιασμών.

"Η διάρκεια της ανοσολογικής προστασίας από τον ιό, μετά τη φυσική μόλυνση, είναι άγνωστη, όμως έρευνες καταδεικνύουν πως η χορήγηση μίας μόνο δόσης σε αυτά τα άτομα ενισχύει την ανοσολογική προστασία", επισημαίνεται από τις ισπανικές αρχές.

Η Γαλλία ανακοίνωσε μια παρόμοια πολιτική νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ στην Ιταλία οι πολιτικοί συζητούν εάν θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Έως και χθες, περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι από τις ομάδες προτεραιότητας, όπως οι τρόφιμοι των οίκων ευγηρίας και το προσωπικό τους, οι πολίτες άνω των 80 ετών και οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, έχουν ήδη λάβει μία δόση εμβολίου. Περί το 1,2 εκατομμύριο εξ αυτών έχει κάνει και τις δύο δόσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορικές στιγμές στο Ισραήλ: Σε εξέλιξη η απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς - Παραδόθηκαν οι πρώτοι 7 στον Ερυθρό Σταυρό

Ιστορικές στιγμές στο Ισραήλ: Σε εξέλιξη η απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς - Παραδόθηκαν οι πρώτοι 7 στον Ερυθρό Σταυρό

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με ελπίδες για μια γενικευμένη ειρήνη στη Μέση Ανατολή, το βλέμμα όλου του πλανήτη σήμερα, Δευτέρα (13/10/25) είναι στραμμένο στο Ισραήλ, όπου απελευθερώνονται οι όμηροι της Χαμάς, στο πλαίσιο της εφαρμογής της πρώτης φάσης της συμφωνίας για την εκεχειρία στη Γάζα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE