Υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test για εκπαιδευτικούς και προσωπικό σχολικών μονάδων

Υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test για εκπαιδευτικούς και προσωπικό σχολικών μονάδων

Από τη μέχρι στιγμής διερεύνηση και ιχνηλάτηση των σημερινών θετικών περιστατικών COVID-19, εκ πρώτης όψεως προκύπτει ότι, πέρα από την ενδο-οικογενειακή μετάδοση του ιού, υπάρχει διασπορά σε σχολικές μονάδες, κυρίως από το προσωπικό, αλλά και τους μαθητές μέσω του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε όπως όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό σχολικών μονάδων υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test αντιγόνου, αρχής γενομένης από αύριο. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σχολείων μπορούν να διενεργήσουν το τεστ είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας είτε ιδιωτικά με ιδία έξοδα. Τονίζεται ότι το πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή τους στον χώρο εργασίας τους από την 1η Μαρτίου και θα πρέπει να παρουσιάζεται κατά τους ελέγχους που θα εντατικοποιηθούν από τη Δευτέρα.

Γίνεται, παράλληλα, αυστηρή σύσταση προς τους μαθητές όπως διενεργήσουν rapid test, με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Την ίδια ώρα, έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες περιστατικά ατόμων που, ενώ εκδηλώνουν συμπτώματα της νόσου, συνεχίζουν να προσέρχονται στην εργασία τους, με αποτέλεσμα, αφενός, να καθυστερεί η διάγνωσή τους και, αφετέρου, να υπάρχει διασπορά του ιού εντός των εργασιακών τους χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που αναπτύσσουν συμπτωματολογία του κορωνοϊού οφείλουν να αυτοπεριοριστούν και να επικοινωνήσουν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό, ο οποίος θα τους δώσει περαιτέρω ιατρική καθοδήγηση ή/και θα τους παραπέμψει για εργαστηριακή εξέταση στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα και στην Κύπρο αναμένεται ο Νίκος Δένδιας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE