ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τελικά για ποιους άνοιξαν γυμναστήρια και φροντιστήρια κύριε υπουργέ;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τελικά για ποιους άνοιξαν γυμναστήρια και φροντιστήρια κύριε υπουργέ;

Σε μία δεύτερη ανάγνωση των χαλαρώσεων που εξαγγέλθηκαν και περίπου 24 ώρες μετά οι φωνές και οι διαμαρτυρίες των εμπλεκομένων και των επηρεαζόμενων πληθαίνουν.

Το παράδοξο όμως, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν διαμαρτύρονται όσοι έφαγαν τελικά 'άκυρο' -με πιο τρανό παράδειγμα τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης- αλλά έντονες είναι οι αντιδράσεις και όσων... θεωρητικά άνοιξαν.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Και λέμε θεωρητικά γιατί αρκεί μια ματιά στις πρώτες πρόνοιες και τα περιοριστικά μέτρα για να μας κάνει ν'αναρωτηθούμε αν πράγματι γυμναστήρια και φροντιστήρια ανοίγουν από την 1η Μαρτίου.

Το πράσινο φως που δόθηκε για επαναλειτουργία των γυμναστηρίων ακολούθησαν οι περιοριστικοί όροι του ενός ατόμου ανά 80 τετραγωνικά μέτρα (!) ενώ για υποστατικό μέχρι τα 200 τετραγωνικά η σύσταση αφορά μόλις δύο άτομα. Δηλαδή χονδρικά 100 τετραγωνικά ανά άτομο. 

Αλήθεια σκέφτηκε κανείς την πρακτική εφαρμογή του μέτρου; Γιατί δεν τους αφήνατε καλύτερα κλειστούς; Έτσι κι'αλλιώς και χωροταξικά αλλά και... οικονομικά ελάχιστοι και προνομιούχοι θα είναι όσοι τελικά καταφέρουν να γυμνάζονται ατομικά και μάλιστα με ραντεβού.

Αυτό που αδυνατεί να χωρέσει το δικό μου το μυαλό είναι πως δεν επηρεάζει την επιδημιολογική εικόνα ένας καλαθοσφαιρικός αγώνας (π.χ Β' Κατηγορίας) στον οποίο βρίσκονται στο μισό γήπεδο ταυτόχρονα 10 καλαθοσφαιριστές (μιλάμε για άθλημα με συνεχόμενες επαφές) αλλά δεν μπορούν να συνυπάρξουν δύο αθλούμενοι σε αίθουσα γυμναστηρίου.

Τα ίδια ισχύουν και για τα φροντιστήρια. Δε φτάνει που δεινοπάθησαν με την τηλεκπαίδευση οι μαθητές, τώρα για να καλύψουν τα όποια κενά θα πρέπει να μεταβαίνουν σε φροντιστήρια και μάλιστα τετ-α-τετ. Δηλαδή ένας μαθητής και ένας καθηγητής. Τι ρόλο παίζει άραγε που λίγες ώρες πριν ο ίδιος μαθητής που θα μεταβεί μόνος του για προσωπικό φροντιστήριο βρισκόταν με άλλα 24 παιδιά σε μια αίθουσα 40 τετραγωνικών; Έλα ντε!

ΥΓ Η αναφορά του υπουργού για 20 κρούσματα στην ομάδα χειροσφαίρισης της Ανόρθωσης με τη δικαιολογία ότι... αγκαλιάστηκαν δεν μπορώ να αντιληφθώ αν αποδεικνύεται επιστημονικά. Λογικά σε όλα τα αθλήματα του κόσμου εδώ και 7 μήνες οι αθλητές της ομάδας της Αμμοχώστου ήταν οι πρώτοι που αγκαλιάστηκαν. Φυσικά κανένα ρόλο δεν παίζει ότι πρόκειται για το άθλημα που εμπεριέχει πιθανώς την περισσότερη επαφή καθόλη τη διάρκεια του. Είπαμε... Φταίνε οι αγκαλιές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top