ΠτΔ: Ισχυρή αποφασιστικότητα για βιώσιμη λύση του κυπριακού

ΠτΔ: Ισχυρή αποφασιστικότητα για βιώσιμη λύση του κυπριακού

Με «ισχυρή αποφασιστικότητα» για να δημιουργηθούν  συνθήκες για «βιώσιμη λύσης του κυπριακού προβλήματος προς όφελος και των δύο κοινοτήτων» θα βρεθεί στην άτυπη πενταμερή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, χαιρετίζοντας της εξαγγελία του ΓΓ των ΗΕ.

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Χαιρετίζω την εξαγγελία του ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες για τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη, με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους που θα οδηγήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Επαναλαμβάνω την ισχυρή αποφασιστικότητα μου να συμμετάσχω στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, με πλήρη πολιτική βούληση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών για την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

Μιας λύσης, η οποία θα βασίζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα οδηγήσει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία εντός των παραμέτρων που επαναβεβαιώθηκαν στην κοινή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, και αποτυπώθηκαν στη δήλωση του ΓΓ των ΗΕ που ακολούθησε.»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE