Απάντησε στα περί «ρουφιάνων» ο Υπ. Υγείας για τους 260 άνεργους που θα επιτηρούν- «Στόχος δεν είναι τα πρόστιμα αλλά να βοηθήσουμε»

Απάντησε στα περί «ρουφιάνων» ο Υπ. Υγείας για τους 260 άνεργους που θα επιτηρούν- «Στόχος δεν είναι τα πρόστιμα αλλά να βοηθήσουμε»

Ποικιλοτρόπως και με αρνητική χροιά σχολιάστηκε η χθεσινή ανακοίνωση περί αγοράς υπηρεσιών από 260 ανέργους, που μετά από εκπαίδευση θα επιτηρούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για το σάλο που ξέσπασε, ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι η Κυβέρνηση ψάχνει για «ρουφιάνους» απάντησε ο Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά την ανακοίνωση των χαλαρώσεων το μεσημέρι της Πέμπτης 25/2.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου βασικός πυλώνας για την επιτυχία των χαλαρώσεων είναι η σωστή επιτήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, αποφασίστηκε να καταρτιστεί Σχέδιο Δράσης από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Υφυπουργεία ανάλογα με τους τομείς αρμοδιότητάς τους.

Την προσπάθεια θα ενισχύσει η αγορά υπηρεσιών από 260 άτομα, στη βάση των διαδικασιών που έχει καθορίσει το Υπουργείο Εμπορίου. «Στόχος μας με την εποπτεία της εφαρμογής των μέτρων, δεν είναι η επιβολή προστίμων. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τις διάφορες επιχειρήσεις να βρουν τους τρόπους να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα σωστά και αποτελεσματικά για την ασφαλή λειτουργία τους και την προστασία της υγείας των εργαζομένων τους»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE