ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Καυτή πατάτα' το καμπανάκι της Λεμεσού - Σενάριο για 1 sms -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Καυτή πατάτα' το καμπανάκι της Λεμεσού - Σενάριο για 1 sms -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είναι κοινό μυστικό πως η κακή επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού έχει επιφέρει έντονο προβληματισμό στις τάξεις τόσο της επιστημονικής/συμβουλευτικής ομάδας, όσο και στο ίδιο το Υπουργείο Υγείας.

Η έξαρση που παρατηρείται αλλά και οι χτυπητές διαφορές στους επιδημιολογικούς δείκτες έχουν κρούσει εδώ και ημέρες τον κώδωνα του κινδύνου με το ζήτημα που προκύπτει να τοποθετείται στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων.

Τα περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα δε φαίνεται να είναι σενάριο το οποίο κερδίζει έδαφος, αφού τόσο η προηγούμενη προσπάθεια (σε Λεμεσό και Πάφο) που έγινε δε φάνηκε να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όσο και μια τέτοια απόφαση -ιδιαίτερα εν μέσω χαλαρώσεων- δε θα ήταν εύκολο να πλασαριστεί.

Σύμφωνα με πηγές του ThemaOnline από το Υπουργείο Υγείας, ένα από τα πιθανά μέτρα που τέθηκε επί τάπητος αφορά τη μείωση των SMS για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις (στο 8998) από 2 σε 1. Φυσικά το σενάριο αυτό μοιάζει απομακρυσμένο ενώ ακόμη και η εφαρμογή του δεν αναμένεται να είναι εύκολη. 

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων λοιπόν με επίκεντρο τη συμπρωτεύουσα, αφού όπως απορρέει και από επίσημα χείλη η κατάσταση πλέον χρήζει διαφορετικού και επιλεκτικού χειρισμού πριν επέλθει το πισωγύρισμα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.