ΕΛΛΑΔΑ

Σε διεθνή μέσα η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμούς

Σε διεθνή μέσα η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμούς

Σε διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδόθηκε η είδηση της χθεσινής σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη μετά τη βροχή καταγγελιών σε βάρος του ως η τελευταία εξέλιξη του λεγόμενου «MeToo» στην Ελλάδα.

Το Reuters σε δημοσίευμα με τίτλο «συνελήφθη διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης για κατηγορίες βιασμού» γράφει ότι το «MeToo» έφτασε στους καλλιτεχνικούς θεσμούς της χώρας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι αφού ο ίδιος παραιτήθηκε μετά από αναφορές σε ΜΜΕ για καταγγελίες περί παρενόχλησης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές το Σάββατο, καθώς ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως υπόθεση επεκτάθηκε γρήγορα στον χώρο της πολιτικής με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού της για αποτυχημένη προσπάθεια συγκάλυψης ζητώντας την παραίτησή της.

Παράλληλα, το ΒΒC μετέδωσε την είδηση της σύλληψης του διακεκριμένου Έλληνα ηθοποιού και σκηνοθέτη, μετά τις δύο μηνύσεις για βιασμό από ένα 14χρονο το 2010 παιδί και από ένα επίσης ανήλικο αγόρι.

Το βρετανικό δίκτυο στο δημοσίευμά του αναφέρει ότι 56χρονος, που αρνείται μέσω του δικηγόρου του όλες τις κατηγορίες, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου διαμαρτυρημένος για «τοξικό κλίμα φημών».

Τις παραπάνω πληροφορίες μεταδίδει και το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa σημειώνοντας, όπως και τα παραπάνω δημοσιεύματα, ότι η σύλληψη του Λιγνάδη έγινε μερικές εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της Ολυμπιακή Σοφίας Μπεκατόρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, η οποία πυροδότησε το κίνημα #Metoo στην Ελλάδα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top