To Συμβούλιο διόρισε πέντε Δικαστές και ένα Γενικό Εισαγγελέα στο Δικαστήριο της ΕΕ

To Συμβούλιο διόρισε πέντε Δικαστές και ένα Γενικό Εισαγγελέα στο Δικαστήριο της ΕΕ

Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών μελών διόρισαν σήμερα τέσσερις Δικαστές και έναν Γενικό Εισαγγελέα στο Δικαστήριο και έναν Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο των κρατών μελών, οι διορισμοί αποτελούν μέρος της μερικής ανανέωσης της σύνθεσης του Δικαστηρίου, καθώς η θητεία 14 Δικαστών και 6 Γενικών Εισαγγελέων θα λήξει στις 6 Οκτωβρίου 2021.

Αναλυτικά, ο Miroslav Gavalec (Σλοβακία) και η Octavia Spineanu-Matei (Ρουμανία) διορίστηκαν Δικαστές στο Δικαστήριο για πρώτη θητεία.

Ανανεώθηκε η θητεία του Niilo Jääskinen (Φινλανδία) και του Lars Bay Larsen (Δανία) ως Δικαστών του Δικαστηρίου.

Η θητεία της Juliane Kokot (Γερμανία) ως Γενική Εισαγγελέας του Δικαστηρίου ανανεώθηκε.

Οι τέσσερις Δικαστές και ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου διορίστηκαν για θητεία από τις 7 Οκτωβρίου 2021 και λήγουν στις 6 Οκτωβρίου 2027.

Η απόφαση διορισμού θα τεθεί σε ισχύ την επομένη της δημοσίευσής της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, ο David Petrlík (Τσεχία) διορίστηκε Δικαστής του Γενικού Δικαστηρίου ως αντικαταστάτης του Jan Passer, ο οποίος διορίστηκε Δικαστής του Δικαστηρίου, για το υπόλοιπο της θητείας του, δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου 2025.

Η απόφαση διορισμού θα τεθεί σε ισχύ την επομένη της δημοσίευσής της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Alpha: Θρίλερ με το 26,3% των αναποφάσιστων -  Ντέρμπι κορυφής και ανατροπές στη νέα Βουλή - Ποιοι υποψήφιοι έχουν προβάδισμα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Alpha: Θρίλερ με το 26,3% των αναποφάσιστων - Ντέρμπι κορυφής και ανατροπές στη νέα Βουλή - Ποιοι υποψήφιοι έχουν προβάδισμα

Η εικόνα που προκύπτει από την τέταρτη μεγάλη δημοσκόπηση του Αlpha για την πρόθεση ψήφου γίνεται ακόμη πιο σύνθετη με την ενσωμάτωση των στοιχείων για τους αναποφάσιστους, την αποχή και τα μικρότερα κόμματα, αποκαλύπτοντας ένα πολιτικό τοπίο με έντονη ρευστότητα και ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.