Παραδίδονται 2.000 δόσεις εμβολίων στους Τ/κ την Πέμπτη, λέει η εκπρόσωπος του Τατάρ

Παραδίδονται 2.000 δόσεις εμβολίων στους Τ/κ την Πέμπτη, λέει η εκπρόσωπος του Τατάρ

Δύο χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού θα παραδοθούν την Πέμπτη 18/2 από την ΕΕ, ανέφερε εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή της δήλωση η Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ ανέφερε πως ήδη παραλήφθηκαν από την ΕΕ 4,5 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
 
Πρόσθεσε ότι 80 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου Sinovac στάλθηκαν στο ψευδοκράτος από την Τουρκία.
 
Η κ. Ντογρούγιολ ανέφερε ακόμη πως το θέμα της προμήθειας εμβολίων, αλλά και της εγγραφής του χαλουμιού, τέθηκαν από τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κατά τη συνομιλία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.
 
Οι πρωτοβουλίες Τατάρ για προστασία της δημόσιας υγείας και για έγκαιρη προμήθεια των εμβολίων που αναλογούν στους Τ/κ από την ΕΕ υλοποιούνται διαρκώς, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE