Βρετανία: Εσκεμμένη έκθεση εθελοντών στον κορωνοϊό για να διαπιστωθεί αποτελεσματικότητα εμβολίων

Βρετανία: Εσκεμμένη έκθεση εθελοντών στον κορωνοϊό για να διαπιστωθεί αποτελεσματικότητα εμβολίων

Η βρετανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έλαβε το πράσινο φως από την αρχή για την ηθική την κλινικών δοκιμών, ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη στον κόσμο μελέτη με εσκεμμένη έκθεση υγιών εθελοντών στον κορωνοϊό.


Η μελέτη θα αφορά έως και 90 εθελοντές ηλικίας 18-30 ετών, οι οποίοι θα εκτεθούν στον κορωνοϊό «σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον», αφού πρώτα θα έχουν εμβολιαστεί με διαθέσιμα εμβόλια που έχουν κριθεί ασφαλή.

Στόχος της κλινικής μελέτης είναι να κατανοηθεί περαιτέρω ο τρόπος λειτουργίας του ιού και να διαγνωστούν τα πιο αποτελεσματικά εμβόλια, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξή τους.

Για να μείνουν οι εθελοντές όσο πιο ασφαλείς γίνεται, το στέλεχος του κορωνοϊού στο οποίο θα εκτεθούν θα είναι το αρχικό, που κυκλοφορεί στη χώρα από το Μάρτιο του 2020 και όχι οι πιο πρόσφατες παραλλαγές.

Η κλινική μελέτη θα γίνει υπό την κοινή εποπτεία της κυβερνητικής Ομάδας Εργασίας για τα Εμβόλια, το Imperial College του Λονδίνου, το νοσοκομείο Royal Free και την εταιρεία hVIVO που έχει αναπτύξει μοντέλα τέτοιου είδους κλινικών μελετών.

Αυτές οι κλινικές μελέτες «ανθρώπινης πρόκλησης» έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την ταχύτερη ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων κατά ασθενειών όπως η ελονοσία, ο τύφος, η χολέρα και η γρίπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE