ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άφαντος ο υπεύθυνος αξιωματικός της επιχείρησης του Σαββάτου στην κρίσιμη συνάντηση αντιοχλαγωγικής με αξιωματικούς

Άφαντος ο υπεύθυνος αξιωματικός της επιχείρησης του Σαββάτου στην κρίσιμη συνάντηση αντιοχλαγωγικής με αξιωματικούς

Κρίσιμες μέρες στην Αστυνομία Κύπρου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Λευκωσίας, όπου οι άνδρες της αντιοχλαγωγικής ομάδας φαίνεται να άσκησαν υπέρμετρη βία στους διαδηλωτές.

Σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο πυρήνας του προβλήματος και ποιος τελικά είναι ο υπαίτιος των όσων σημειώθηκαν το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μεταξύ των αστυνομικών της αντιοχλαγωγικής ομάδας, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, όλους τους αξιωματικούς της ΑΔΕ Λευκωσίας, στην παρουσία των προέδρων των συνδέσμων των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, ο κύριος αξιωματικός, που ήταν ο υπεύθυνος της επιχείρηση του Σαββάτου ήταν απών από τη συνάντηση με την αιτιολογία πως δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν αυτός που έδινε τις οδηγίες στους αστυνομικούς από το κέντρο κρίσεως.

Πάντως όλες οι οδηγίες που έχουν δοθεί στα μέλη από τον αξιωματικό είναι καταγεγραμμένες και αναμένεται να ερευνηθούν όταν θα αρχίσει η έρευνα από την ΑΑΔΙΠΑ. Μάλιστα, μέλη της αστυνομίας έχουν στην κατοχή τους οπτικογραφημένο υλικό, όπου όπως οι ίδιοι ανάφεραν σε ισχυρισμούς τους διαφαίνεται να δέχονται επίθεση από διαδηλωτές και ότι τα όσα βίντεο έχουν κυκλοφορήσει είναι αποσπάσματα που έχουν απομονωθεί.

Εντός των ημερών αναμένεται και συνάντηση μεταξύ της αντιοχλαγωγικής ομάδας και του Αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεροδώρου, πριν από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί νέα εκδήλωση στην Λευκωσία. Οι αστυνομικοί αναμένουν τη στήριξη της ηγεσίας, ενώ από την εν λόγω συνάντηση θα κριθεί και η απόφαση τους για το πως θα ενεργήσουν στη νέα διαδήλωση που διοργανώνεται.  

Την ίδια ώρα η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων  διόρισε τέσσερις ποινικούς ανακριτές για διερεύνηση των παραπόνων άσκησης υπέρμετρης βίας, πρόκειται για εν ενεργεία δικηγόρους από άλλες πόλεις έτσι ώστε να μην υπάρχει διασύνδεση με αστυνομικούς και διαδηλωτές.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών ο φάκελος θα δοθεί στην Νομική Υπηρεσία, όπου ο Γενικός Εισαγγελέας θα αποφανθεί εάν υπάρχουν ποινικά αδικήματα.

Εντωμεταξύ σε επικοινωνία μας με τον Εκπρόσωπο Αστυνομικού Σώματος ΑΣΔΥΚ, Νίκο Λοϊζίδη, μας δήλωσε ότι οι αστυνομικοί θα μείνουν έξω από αλλότρια κίνητρα και συμφέροντα.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top