Πάφος:Κλάπηκαν 21.000 ευρώ εταιρείας - Έτσι στήθηκε η κομπίνα

Πάφος:Κλάπηκαν 21.000 ευρώ εταιρείας - Έτσι στήθηκε η κομπίνα

Υπόθεση απάτης και κλοπής μέσω διαδικτύου, ύψους 21.000 ευρώ, διερευνά η Αστυνομία Πάφου. 


Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ από Βρετανίδα μόνιμη κάτοικο Κύπρου, Διευθύντρια αγγλικής εταιρείας μεταφορών, μετακομίσεων και αποστολών εμπορευματοκιβωτίων, ότι απέστελλε το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ περίπου σε συγκεκριμένη εταιρεία στην Αγγλία τον Δεκέμβριο του 2020.

Πρόσφατα πληροφορήθηκε ότι το έμβασμα που έστειλε δεν πήγε στην εταιρεία, αλλά πήγε σε άλλο λογαριασμό αγνώστων προσώπων, αφού, όπως διαφάνηκε από περαιτέρω εξετάσεις, κάποιοι επενέβησαν στον λογαριασμό της και της έστειλαν νέο λογαριασμό για να καταθέσει τα χρήματα, προφασιζόμενοι ότι είναι από την εταιρεία δικαιούχων. 

Ο κ. Ιωάννου κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές του και να βεβαιώνεται για την ορθότητα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μην στέλνει εμβάσματα σε επιτήδειους οι οποίοι «προφανώς θέλουν να τους ξεγελάσουν».

Σύμφωνα με την κ. Ιωάννου το ΤΑΕ Πάφου ενήργησε αμέσως και συνεργάζεται με την Interpol και την τράπεζα, με σκοπό εάν τα χρήματα βρίσκονται ακόμη σε λογαριασμούς, να παγοποιηθούν και να επιστραφούν στην παραπονούμενη.

Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, συνέχισε ο κ. Ιωάννου, φαίνεται ότι τα χρήματα έχουν παραληφθεί από τους δράστες και γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό των στοιχείων τους με σκοπό την έκδοση ενταλμάτων σύλληψής τους.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των δραστών.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE