Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ΚΣΕΔ

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ΚΣΕΔ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης υπογράφηκε την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021.

Στόχος του Μνημονίου είναι η ρύθμιση όλων των θεμάτων λειτουργίας που αφορούν μεταξύ άλλων την επιχειρησιακή συνεργασία των Πυροσβεστικών Σταθμών των 2 αεροδρομίων με τις  Ναυαγοσωστικές Ομάδες Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, με στόχο την ένταξη τους στο Σύστημα Ε-Δ (Επιχειρήσεων – Διάσωσης) για πλήρη και αποτελεσματική κάλυψη των απαιτήσεων των διεθνών οργανισμών, σχετικών με την αεροπλοΐα.

Όπως αναφέρεται, η λειτουργία μόνιμων Ναυαγοσωστικών Ομάδων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, βελτιώνει περαιτέρω τις δυνατότητες του Συστήματος Ε-Δ (Επιχειρήσεων – Διάσωσης) της Δημοκρατίας να ανταποκριθεί σε αεροπορικά συμβάντα και να τηρεί άμεση ετοιμότητα αντιμετώπισης περιστατικών κινδύνου εντός του περιβάλλοντα χώρου των αεροδρομίων και ιδιαίτερα στο δύσβατο πεδίο των αλυκών πλησίον του αεροδρομίου Λάρνακας με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού (Hovercrafts, ταχύπλοα σκάφη, πλωτοί διάδρομοι, σωσίβιες λέμβοι κ.α.).

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE