Συνήλθε εκτάκτως η Αρχή Διερεύνησης - Αποφάσισε αυτεπάγγελτη έρευνα για πιθανή υπέρμετρη βία στα επεισόδια της Λευκωσίας

Συνήλθε εκτάκτως η Αρχή Διερεύνησης - Αποφάσισε αυτεπάγγελτη έρευνα για πιθανή υπέρμετρη βία στα επεισόδια της Λευκωσίας

Τη διερεύνηση των ισχυρισμών για άσκηση υπέρμετρης βίας από μέλη της Αστυνομίας το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών στη Λευκωσία, αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.


Σε ανακοίνωσή της, η ΑΑΔΙΠΑ αναφέρει ότι αποφάσισε την αυτεπάγγελτη διερεύνηση της υπόθεσης, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδεχόμενο άσκησης υπέρμετρης βίας από μέλη της Αστυνομίας, καθώς επίσης επειδή περιήλθε σε γνώση της η πρόθεση του Αρχηγού Αστυνομίας, να απευθύνει επιστολή στην Αρχή εντός της ημέρας, για  διερεύνηση των επεισοδίων.
 
Όπως σημειώνει η Αρχή αύριο, 15/02/2021, θα ζητηθεί η συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για διορισμό ποινικών ανακριτών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE