Πανηγυρικά στους «16» ο Τσιτσιπάς!

Πανηγυρικά στους «16» ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με συνοπτικές διαδικασίες τον Μίκαελ Ίμερ και πέρασε στον τέταρτο γύρο του Australian Open για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Άψογος ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, επικράτησε του νεαρού Σουηδού (Νο.95) με 6-4, 6-1, 6-1 σε 94 λεπτά και θα περιμένει στους «16» τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ματέο Μπερετίνι και τον Καρέν Χατσάνοφ.

Μόνο το πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο, αλλά και πάλι φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το μπρέικ για τον Στέφανο. Ήρθε τελικά λίγο… αργά, δηλαδή όταν ο Ίμερ σέρβιρε στο 5-4 για να μείνει στο σετ. Στο σημείο αυτό έκανε τέσσερα αβίαστα λάθη, τρία με το forehand και ένα με το backhand, οπότε ο Στεφ «έγραψε» χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το 1-0.

Από εκεί και πέρα όλα έγιναν πολύ εύκολα για τον 22χρονο τενίστα, που έσπασε τον αντίπαλό του στο τέταρτο γκέιμ (3-1) και στη συνέχεια έφτασε με άνεση στο 2-0.

Μπήκε με φόρα στο τρίτο σετ και παρότι έχασε το αρχικό προβάδισμα με μπρέικ (1-1), πέρασε ξανά μπροστά στο επόμενο γκέιμ και σε ρυθμούς προπόνησης «σφράγισε» την πρόκριση.

Είχε συνολικά 27 winners και 20 αβίαστα λάθη, ενώ ο Ίμερ είχε αντίστοιχα 14 και 36. Έχασε μόνο 9 πόντους στο πρώτο του σερβίς και «χτύπησε« το δεύτερο του Σουηδού που είχε 5/18.

Είναι, χωρίς αμφιβολία, το φαβορί για την πρόκριση στην οκτάδα, αν και τόσο ο Μπερετίνι, όσο και ο Χατσάνοφ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Ειδικά ο Ιταλός, που πέτυχε μεγάλες νίκες στο ATP Cup.

Τα «σημάδια», πάντως, για τον Στεφ είναι ενθαρρυντικά και δείχνει ικανός να κάνει άλλη μια καλή πορεία στη διοργάνωση, μετά το αξέχαστο 2019 και τη συμμετοχή του στα ημιτελικά.

To θετικό είναι, επίσης, ότι δεν χρειάστηκε να ξοδέψει πολλή ενέργεια μετά την πολύωρη μάχη με τον Θανάση Κοκκινάκη στον δεύτερο γύρο!

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η John Cain Arena ήταν χωρίς κόσμο, καθώς υπάρχει lockdown πέντε ημερών στη Μελβούρνη.

Πηγή: www.sdna.gr

The post Πανηγυρικά στους «16» ο Τσιτσιπάς! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Με ένα φαντασμαγορικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο τελικός της Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας, με την Αυστρία να ανακηρύσσεται μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, ενώ η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», κατέκτησε την 6η θέση, σε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ισραήλ, ενώ την τρίτη θέση η Εσθονία. Την 5αδα συμπλήρωσαν η Σουηδία και η Ιταλία. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό 

BEST OF TOTHEMAONLINE