ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Δεν υπάρχει το τέλειο εμβόλιο» - Οι απαντήσεις στις ανησυχίες από Υπουργό και ειδικούς

«Δεν υπάρχει το τέλειο εμβόλιο» - Οι απαντήσεις στις ανησυχίες από Υπουργό και ειδικούς

Σε ανακοινώσεις σχετικά με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.  

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι την Πέμπτη 11 Φεβορυαρίου, εμβολιάστηκαν μέχρι 41,673 άτομα με τα εμβόλια AstraZeneca, Moderna kai Pfizer.

Όσο αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Astra Zeneca ανέφερε ότι η απόφαση για τους άνω των 65 στηρίχθηκε σε όσα ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και ενισχύθηκαν από την σύσταση του Παγκόσμίου Οργανισμού Υγείας, η αποτελεσματικότητα όχι μόνο δεν έχει αμφισβητηθεί αλλά επιβεβαιώνεται και από τα δεδομένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι χώρες δεν στηρίχθηκαν μόνο στα επιστημονικά δεδομένα αλλά στην στρατηγική τους και το εμβολιαστικό τους πλάνο, συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, λέγοντας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια για δημόσιες αντιπαραθέσεις. Όπως είπε ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται μικρές ποσότητες εμβολίων Moderna και Pfizer κι ενδεχομένως να υπάρζει καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη. «Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, καθώς με σύμπνοια και ομοψυχία μπορούμε να σώσουμε τις ζωές των αγαπημένων μας» σημείωσε.

Ο Σύμβουλος Υπουργείου Υγείας Δρ.Χρίστος Πέτρου σημείωσε ότι οι αμφισβητήσεις μπορεί να έχουν μια βάση, αλλά η απουσία της απόδειξης δεν αποτελεί απόδειξη της απουσίας της αποτελεσματικότητας.  Δεν υπήρξαν περιπτώσεις νοσηλείας, σοβαρής νόσησης ή θανάτου στους άνω των 65 με το εμβόλιο της Astra Zeneca κάτι που υπογραμμίζει και ο ΠΟΥ. 

Επίσης ανάφερε ότι κάθε επιλογή συνοδεύεται από κάποιους κινδύνους και γνωρίζουμε τις συνέπειες από το να αφήνουμε τους ανθρώπους απροστάτευτους. Πρόσθεσε πως το εμβόλιο τη AstraZeneca είναι καλό, αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει το τέλειο εμβόλιο. Θέλω να ζητήσω την εμπιστοσύνη όλων στην επιστήμη, σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top