Γαλλία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Sciences λόγω του σκανδάλου Ντυαμέλ

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Sciences λόγω του σκανδάλου Ντυαμέλ

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών Sciences Po, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Γαλλίας, παραιτήθηκε με αφορμή το σκάνδαλο αιμομιξίας στο οποίο φέρεται αναμεμιγμένος ένας από τους γνωστότερους καθηγητές της σχολής, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Τον περασμένο μήνα, ο θετός γιος του φημισμένου καθηγητή και πολιτικού σχολιαστή Ολιβιέ Ντυαμέλ προσέφυγε στην εισαγγελία σε βάρος του κατηγορώντας τον για βιασμό. Η υπόθεση συγκλόνισε τη Γαλλία και φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου.

Το τελευταίο διάστημα οι φοιτητές του Sciences Po ζητούσαν επίμονα την παραίτηση του διευθυντή της σχολής Φρεντερίκ Μιόν. Ο Μιόν φέρεται ότι γνώριζε από το 2019 την υπόθεση και τις καταγγελίες σε βάρος του Ντυαμέλ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραδοχή Νομικής Υπηρεσίας: «Λανθασμένος χειρισμός» η αναστολή ποινικής δίωξης πολιτικού προσώπου

Παραδοχή Νομικής Υπηρεσίας: «Λανθασμένος χειρισμός» η αναστολή ποινικής δίωξης πολιτικού προσώπου

Υπήρξε «λανθασμένος χειρισμός» στην υπόθεση αναστολής δίωξης πολιτικού προσώπου για κατ’ ισχυρισμόν βιασμό γυναίκας, για την οποία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εξέδωσε καταδικαστική απόφαση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε τη Δευτέρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Έλλη Παπαγαπίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE