Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ΠΟΥ πραγματοποίησε το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που προγραμματίζει με στόχο τη διεύρυνση του τι είναι γνωστό για τις παθήσεις μετά την Covid, στο οποίο τοποθετήθηκαν όχι μόνο επιστήμονες και γιατροί αλλά και άτομα που υποφέρουν οι ίδιοι.
Λίγα είναι γνωστά ως προς το γιατί ορισμένοι άνθρωποι αφότου περάσουν από την ακραία φάση της Covid-19 δεν μπορούν να αναρρώσουν και υποφέρουν από συνεχιζόμενα συμπτώματα περιλαμβανομένης της κόπωσης και της θολούρας στο μυαλό, καθώς και των καρδιακών και νευρολογικών παθήσεων.
Έρευνες δείχνουν ότι ενδεχομένως ένα στα δέκα περιστατικά μπορεί να έχουν συμπτώματα μεγαλύτερης διαρκείας ένα μήνα μετά από τη μόλυνση, κάτι που σημαίνει ότι εκατομμύρια μπορεί να υποφέρουν από την ασθένεια μακράς διαρκείας.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς ανέφερε ότι με την προσοχή να στρέφεται στις εκστρατείες εμβολιασμού, η Covid μακράς διαρκείας δεν πρέπει να αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση.
Είπε ότι οι επιπτώσεις της στην κοινωνία και την οικονομία αρχίζουν να αποσαφηνίζονται και γι αυτούς τους λόγους «ο κόσμος αρχίζει να ακούει» και εκτός της ιατρικής κοινότητας.
Αν και υπάρχει αύξηση της έρευνας, ανέφερε, εντούτοις «δεν είναι ακόμα αρκετή».
ΑΠΟ ΚΥΠΕ