Συγκρατημενοι οι καταναλωτές - Σχεδόν άδεια τα mall - Αισιοδοξία για τις επόμενες μέρες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκρατημενοι οι καταναλωτές - Σχεδόν άδεια τα mall - Αισιοδοξία για τις επόμενες μέρες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπορεί σήμερα 8 Φεβρουαρίου, να έγινε το restart στον τομέα του λιανικού εμπορίου με βάση το νέο Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο οι καταναλωτές δεν έδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον που αναμενόταν.

Η πανδημία του κορωνοϊου, έφερε πριν ενα μήνα το δεύτερο lockdown στην Κύπρο. Το restart των επιχειρήσεων στις 8 Φεβρουαρίου, αρχικά έφερνε μαζί του θετικά μηνύματα για την οικονομική κίνηση ώστε να μπορούν και οι μαγαζάτορες να αναπνεύσουν. Απο την άλλη οι μεγάλες εκπτώσεις μέχρι και 70% είναι δελεαστικό κίνητρο για τους καταναλωτές.

Παρότι το πρωί αναμενόταν να γίνει ένας μικρός χαμός, οι πολίτες φάνηκαν συγκρατημένοι και δεν "ξεχύθηκαν" στους δρόμους για ψώνια.

Κάποιοι αναφέρουν ότι , το άνοιγμα των επιχειρήσεων και η επιστροφή στην εργασία πολλών εργαζομένων μείωσε το αγοραστικό κοινό τις πρωινές ώρες. 

Αλλοι αναφέρουν ότι ακόμα ανησυχούν για την μετάδοση του ιου και ότι θεωρούν άσκοπη μετακίνηση τα ψώνια απο την στιγμή όπου η σεζόν αλλάζει και θα πρεπει σε ενα μήνα να προμηθευτούν νεα ρούχα για το καλοκαίρι.

Ενώ άλλοι σχολίασαν ότι ακόμα είναι νωρίς και πως μέχρι το βράδυ θα αυξηθεί το καταναλωτικό κοινό και η κίνηση.

Απο την πλευρά τους οι μαγαζάτορες είναι θετικοί ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα βγει στο δρόμο για ψώνια, στηρίζοντας την Κυπριακή οικονομία και βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ρευστότητα ώστε να μπορέσουν να φέρουν το νέο καλοκαιρινό στοκ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.