ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η Μεγάλη Δευτέρα του unlock - Πότε έρχονται νέες χαλαρώσεις, κέρφιου και sms

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η Μεγάλη Δευτέρα του unlock - Πότε έρχονται νέες χαλαρώσεις, κέρφιου και sms

Η ‘Μεγάλη’ Δευτέρα του unlock ξημέρωσε με την Κύπρο να βρίσκεται από σήμερα (8/2) σε καθεστώς αποκλιμάκωσης.

Το μεγάλο άνοιγμα πραγματοποιείται -μέχρι στιγμής- με ομαλότητα και η κίνηση στους δρόμους είναι σαφώς αυξημένη. Οι μαθητές (Δημοτικής Εκπαίδευσης αλλά και Γ’ Λυκείου) επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες με φυσική παρουσία σε αριθμό που ανέρχεται στις 60.000 περίπου και παρά το κύμα αισιοδοξίας συντηρείται η διαφωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργείου.

Και αυτό διότι όλοι οι εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν να περάσουν από δειγματοληπτικό έλεγχο ενώ οι μαθητές όχι κάτι που επέφερε έντονες αντιδράσεις.

Το άνοιγμα τόσο των μικρών καταστημάτων λιανικού εμπορίου, όσο και των malls και εμπορικών κέντρων μονοπωλεί το ενδιαφέρον αφού λίγο η ανησυχία των επιδημιολόγων αλλά και λίγο οι μαζικές εκπτώσεις (70-80%) που ανακοινώνουν τα καταστήματα συγκεντρώνουν τα βλέμματα.

Πάντως λόγω και του εργάσιμου της μέρας, αλλά και της αυστηρότητας με την οποία θα επιβάλλονται και θα επιτηρούνται δεν αναμένεται να υπάρξουν παρατράγουδα.

Όσον αφορά τα έξτρα, οι εκκλησίες μπορούν να επαναλειτουργήσουν με την παρουσία 50 πιστών (εκκλησιασμό) ενώ μίνι άνοιγμα θα υπάρξει και στην άθληση αφού επιτρέπεται πλέον η προπόνηση για 5 άτομα (ή 4 + τον προπονητή) αν και διευκρινίζεται πως αυτό αφορά αποκλειστικά εξωτερικούς χώρους, ενώ απαγορεύεται ρητά η σωματική επαφή.

Όπως όλα δείχνουν αν και θεωρητικά οι συγκεκριμένες χαλαρώσεις θα ίσχυαν μέχρι τις 15/2, εντούτοις η επιστημονική ομάδα, βαδίζοντας αργά και σταθερά δεν αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω χαλαρώσεις πριν το πέρας 2 τουλάχιστον εβδομάδων.

Αυτό σημαίνει πως οι περιορισμοί που ήδη μας συνοδεύουν (κέρφιου, sms, 4 άτομα επίσκεψη) δεν πρόκειται να αρθούν τουλάχιστον μέχρι την 21η Φεβρουαρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top