Προκλητικός Τατάρ: Πρώτα κυριαρχία του ψευδοκράτους και μετά συζητάμε και συνομοσπονδία

Προκλητικός Τατάρ: Πρώτα κυριαρχία του ψευδοκράτους και μετά συζητάμε και συνομοσπονδία

«Προτεραιότητά μας είναι να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να συνεχιστεί η παρουσία των Τουρκοκυπρίων για πάντα», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης 

Έτοιμος να εξετάσει το μοντέλο λύσης συνομοσπονδίας στην Κύπρο, εάν γίνει αποδεκτή η κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του σε Τούρκους δημοσιογράφους. Κατά τη συνέντευξη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ρωτήθηκε συγκεκριμένα εάν μπορεί να υπάρξει συνομοσπονδία και απάντησε:

«Εάν ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις, θέλουμε την αποδοχή της κυριαρχίας μας, εάν γίνει θα το εξετάσουμε αλλά δεν θέλουμε να του δώσουμε όνομα τώρα. Προτεραιότητά μας είναι να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να συνεχιστεί η παρουσία των Τουρκοκυπρίων για πάντα».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ακόμη ότι είναι έτοιμοι να πάνε είτε στη Νέα Υόρκη είτε στη Γενεύη, όπου πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες τον Μάρτιο, για να εξηγήσουν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος) υπάρχει και θα συνεχίσει τον δρόμο της, και τότε κάποια στην ατζέντα θα έρθει η αναγνώρισή της από κάποια κράτη». Υποστήριξε πως και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών παραδέχεται πως αν δεν υπάρξει συμφωνία και οι Ελληνοκύπριοι θα χάσουν και η οικονομία τους θα στριμωχθεί.

ΠΗΓΗ Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα - Δίνει δικαίωμα στην Αστυνομία να αποφασίσει για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

ΠτΔ: Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα - Δίνει δικαίωμα στην Αστυνομία να αποφασίσει για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

Στις πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα λάβει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ανάμεσα σε άλλα, σε σχέση με την αναζωογόνηση ακριτικών περιοχών, αλλά και την ασφάλεια στα γήπεδα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα παραθέσει την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου, συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ για το έργο της Κυβέρνησης κατά το 2024.

BEST OF TOTHEMAONLINE